Publicitat
Publicitat

Reunió d'alcaldes per tractar temes de seguretat

Els alcaldes dels principals municipis de l'Alt Empordà es troben al Consell Comarcal per abordar conjuntament aspectes de seguretat ciutadana. A la reunió es va fer especial incís en el fet que el problema no es resoldrà només amb mesures penals. 

A instàncies de la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, aquesta setmana s'ha iniciat un debat per afrontar temes de delinqüència i fets delictius a nivell comarcal. A la reunió, on hi ha assistit els alcaldes de Figueres, Roses, CAstelló d'Empúries, l'Escala i La Jonquera. A la primera reunió, celebrada a la seu de l'ens comarcal es va plantejar una visió àmplia del problema incloent-hi aspectes socials, econòmics i educatius. Per a l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, va ser una reunió positiva.

De la primera reunió en va sortir l'acord de crear una taula de debat amb agents socials, econòmics i educatius de la comarca i incloent-hi també la participació de la resta de municipis de la comarca amb l'objectiu d'acabar proposant mesures per afrontar el tema de la delinqüència. De partida hi ha la percepció que fan falta més efectius de Mossos a la comarca.

Amb tot plegat, es té molt clar que només amb més efectius policials o només amb increment de penes no es resoldrà el problema de la reincidència. Cal actuar i tenir en compte els aspectes socials, econòmics i educatius.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar