Publicitat
Publicitat

Robert Figueras parla d'increments als rebuts de l'aigua i les escombraries

Robert Figueras deixa entreveure increments als rebuts d'escombraries i de l'aigua provocats per les millores que es volen incorporar en els nous contractes de prestació d'aquests serveis. També confirma que l'Ajuntament ja ha adquirit dues gàbies i un lector de xips per a la policia local.

La contenció econòmica és una constant en la gestió municipal, segons el regidor de serveis, Robert Figueras. Però les millores i els increments en serveis com els de neteja viària i recollida d'escombraries, neteja de platges o jardinaria i desbrossats farà incrementar el pressupost que s'hi destina.

Serveis públics de primera necessitat com el subministrament d'aigua potable o la recollida d'escombraries i neteja viària, que l'Ajuntament té contractats a empreses privades estan actualment en estat de pròrroga forçosa i ben aviat sortiran novament a licitació. El de l'aigua serà un contracte pont de dos anys a l'espera de tenir redactat el projecte de planta potabilitzadora que solucionarà els problemes d'aigua tèrbola que té l'Escala sobretot en èpoques de màxima demanda. Serà una obra milionària, amb un cost que rondarà els quatre milions d'euros de cost. I que es finançarà en part amb una subvenció obtinguda de la Generalitat i amb recursos municipals. I part d'aquesta inversió haurà de ser assumida pel contribuent, amb puges graduals del rebut de l'aigua.

L'Ajuntament està redactant també el nou plec de clàusules que regirà el servei de neteja viària i recollida d'escombraries. Un nou contracte que es vol que inclogui tot un seguit de millores.

Millores que suposaran també un increment del rebut d'escombraries, amb el qual s'ha de finançar el servei.

En va parlar Robert Figueras a l'entrevista d'aquesta setmana a l'espai La Casa de la Vila. Entrevista on va parlar també del conflicte generat per la contractació del servei de recollida d'animals perduts o abandonats a la via pública amb la gossera de Figueres. Conflicte, creu Figueras, que es podria haver estalviat si la portaveu d'ERC Etna Estrems hagués explicat tots els detalls de l'acord als manifestants que es van concentrar davant l'Ajuntament el dia que s'aprovava el nou conveni.

Un tema respecte el qual va confirmar que l'Ajuntament ja ha comprat dues gàbies i un lector de xips per a la policia local, tal i com es va acordar amb l'associació l'Anxova Peluda.

Ha passat més d'un mes des d'aquell convuls ple del 16 de setembre. I Robert Figueras manté les crítiques envers Etna Estrems, de qui diu que no va ser coherent oposant-se a l'Escala a un tema sobre el qual es va abstenir al Consell Comarcal.

El ple municipal on s'han d'aprovar les ordenances fiscals i pressupostos per a l'any vinent es celebrarà, si no hi ha canvis d'última hora, la setmana de l'11 de novembre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar