Publicitat
Publicitat

Multitudinari acte de rebuig a la sentència a Torroella

Mig miler de persones a l'acte unitari del món local contra la sentència del Suprem a Torroella. Va ser la culminació de les marxes que havien sortit de l'Escala, Bellcaire, Albons, Jafre, Verges i l'Estartit. Era un acte unitari convocat pels partits independentistes gironins per rebutjar la sentència del Suprem.

Les carreteres que conflueixen a Torroella van quedar afectades ahir per la mobilització convocada pel món local contra la sentència del suprem. Desenes de persones van sortir de l'Escala per unir-se a la columna de Bellcaire i Albons fins a confluir, a la rotonda de "l'empalme" amb la que venia de Jafre i Verges. Des d'aquest punt, on la columna ja era de centenars de manifestants a peu es va dirigir cap a Torroella. I allà, sumant-hi els que venien de l'Estartit, la concentració va arribar fins al pati del Museu de la Mediterrània, on es feia un acte unitari que obrien l'alcalde de Torroella, Jordi Colomí i la germana de Dolors Bassa, Montse Bassa. A l'acte van intervenir-hi representants dels diferents partits independentistes en l'àmbit gironí. Van parlar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en nom de JXCAT, l'alcaldessa de Suspeda, Eva Vinyoles, d'ERC, la regidora Laia Pèlach, de la CUP; i l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, de Tots per l'Empordà. L'acte va culminar amb el cant dels Segadors, interpretat pels Grallers del Montgrí.Va ser un acte emotiu, amb especial record per l'exconsellera Dolors Bassa, filla precisament de Torroella.Era el segon dia d'actes en mostra de rebuig a la sentència feta pública dilluns. Avui s'hi afegeix l'inici de les marxes per la llibertat que han de confluir divendres a Barcelona. Un grup d'escalencs s'han afegit a la columna que de bon matí sortia de Girona en direcció a Sils.

Les mobilitzacions d'ahir van acabar amb aldarulls importants a Barcelona, condemnats des de les entitats sobiranistes.

El to de la mobilització que ha provocat la sentència del suprem pot encara pujar de to divendres, quan hi ha convocada una vaga general. I per més endavant, sembla que pren cos una gran convocatòria de manifestació a Barcelona en una data encara per confirmar.

A l'Escala en concret, a l'Institut part de l'alumnat s'ha afegit a una convocatòria de vaga de tres dies feta pel principal sindicat d'alumnes. De moment, avui, el seguiment ha sigut més aviat escàs. Fonts del centre entreveuen que aquest seguiment pot ser més alt demà i sobretot divendres.. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar