Publicitat
Publicitat

Comença una setmana d'activitats pel càncer de mama

Conferència i caminada nocturna, activitats de la junta local de Catalunya contra el Càncer per sensibilitzar i conscienciar la gent envers el càncer de mama. Dissabte vinent, 19 d'octubre, és el dia internacional del Càncer de Mama.

Els examens periòdics són absolutament bàsics per a una bona prevenció del càncer de mama, per detectar qualsevol signe o anomalia als pits de la dona que puguin indicar l'aparició d'aquest tipus de càncer. I avui se'n parlarà a la biblioteca en el primer dels actes programats per la Junta local de Catalunya contra el càncer en la setmana dedicada al càncer de mama. La xerrada està programada per a dos quarts de nou i anirà a càrrec de Montse Salvachúa, psicooncòloga de prevenció.

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, el càncer de mama representa un 16% de tots els càncers en pacients femenines i des de fa un temps sembla que la tendència és a l'alça. S'estima que una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida. Una raó fonamental perquè totes es conscienciin de la necessitat de fer-se evaluar regularment els seus pits.

La Junta Local de l'Escala ha preparat dues activitats per aquesta setmana. Una, la xerrada d'aquest vespre. L'altra, més festiva, la caminada solidària nocturna de dissabte vinent. Se sortirà de La Riba a les vuit del vespre. Les inscripcions estaran obertes a partir de les set. I el recorregut resseguirà el front litoral escalenc fins a La Clota i tornar.

A l'última de les activitats muntades des de la Junta Local de l'Escala, la postulació del diumenge 6 d'octubre, es va recaptar més de 2600 euros. Des de l'entitat es fa un agraïment a tothom qui va col·laborar-hi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar