Publicitat
Publicitat

Moció de rebuig de la sentència

El ple de l'Ajuntament de l'Escala va votar ahir per unanimitat una moció de rebuig a la sentència. La moció reclama obrir una nova via de diàleg i referma el caràcter pacífic del moviment independentista. Al vespre, centenars de persones es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament.



Aquestes eren algunes de les consignes que es cridaven ahir al vespre en la concentració convocada per ANC i Òmnium Cultural per expressar la indignació davant la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra els nou empresonats pel Procés. Condemna que suma un total de 100 anys de presó entre tots els encausats.Abans de la concentració, el ple municipal, reunit en sessió extraordinària, va concensuar una moció de condemna de la sentència. Una moció que va ser aprovada per unanimitat i on es constata el que es considera un fracàs de la política i una agressió a la llibertat d'expressió i el dret de reunió. Va ser exposada pel portaveu de l'equip de govern, Josep Bofill, que qualificava d'excepcionalitat la situació oberta amb la publicació de la sentència dle Suprem.

Tots els grups van votar a favor del text de la moció. Tots, excepte el d'En Comú Podem, Albert Pons, que no va poder arribar al ple a causa d'un tall que es va trobar a la carretera tornant de la feina. La intervenció d'ERC es va dividir en dues parts. A la primera, va rellegir la carta feta pública ahir mateix per Oriol Junqueras, el condemnat a una pena més alta, tretze anys de presó; i a la segona, feia una sèrie de consideracions a una moció que entenen, de fet, com a un "principi d'acord".

Des de Junts per Catalunya, es va coincidir en bona part amb l'exposat des d'ERC i s'hi va afegir que, tot i no ser la moció que haurien proposat des del seu grup, es prioritzava el fet de poder-la aprovar per unanimitat.

A Gent de l'Escala es considera la sentència com una injustícia i s'insisteix en ma voluntat de no afluixar i mirar endavant sense perdre de vista l'objectiu de la independència.

Per cloure el debat, l'alcalde va insistir en el fet que el debat no hauria d'haver sortit mai de la política i va reiterar el rebuig a la criminalització del procés.

El final del ple va coincidir amb la mobilització convocada a la plaça de l'Ajuntament. Una concentració amanida amb els cants de protesta que han acompanyat des de fa més d'un any la mobilització setmanal de l'anomenada "Coral groga". Prop de dos centenars de persones s'hi van concentrar ocupant bona part de la plaça i acabant envaint i tallant la circulació al carrer Pintor Joan Massanet. A l'hora dels parlaments, el portaveu de l'ANC, Francesc Tubau, va tenir un record per al president d'Òmnium Jordi Cuixart.

A l'acte, es va repassar el text de l'Associació Catalana pels Drets Civils, on es denuncia la laminació de drets fonamentals que suposa una sentència com la feta pública ahir.

La concentració es va acabar passada per aigua, amb la pluja que va fer acte de presència però que no va ser obstacle perquè s'acabés l'acte amb el Cant dels Segadors cantat amb emoció per tots els assistents.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar