Publicitat
Publicitat

Bona participació a les activitats de dissabte de la Festa de l'Anxova

Per primera vegada, la Festa de l'Anxova ha comptat amb actes previs. En total tres activitats relacionades amb la gastronomia i l'anxova. Vista la bona acollida de la gent, la festa de l'Anxova comptarà cada any amb activitats el dissabte per potenciar la festa, l'anxova i l'Escala.

Per primera vegada, la Festa de l'Anxova ha comptat amb diverses activitats el dia abans. Enguany s'han previst tres propostes per públics diferents, però amb l'anxova de fil conductor. 

Obria el dissabte el vermut de tapes d'anxoves maridat amb vins a càrrec del sommelier local Rafel Sabadí. Una activitat que va penjar el cartell de places esgotades i que va encantar al públic assistent. La sala dels còdols de l'Alfolí va acollir l'activitat, on va degustar-se quatre propostes de tapes d'anxova cada una acompanyada d'un vi escollit per Rafel Sabadí. Seguint la línia exigent del sommelier escalenc va proposar-se un maridatge especial, amb vins de qualitat, complexos i amb propostes arriscades però sempre sorprenents. Així els comensals van gaudir amb maridatge de Sake tradicional del Japó, vi blanc, vi negre i un cava de bombolla petita amb un sabor molt especial. Una activitat que va deixar el llistó molt alt i que de ben segur es convertirà en un clàssic de la Festa de l'Anxova durant les pròximes edicions.

Ja a la tarda i just abans de la conferència entorn de l'anxova, la plaça Víctor Català va convertir-se en un escenari a l'aire lliure per fer gaudir els més petits amb un espectacle de la companyia  La Intrèpida. 

Per clausurà la jornada la periodista especialitzada en gastronomia Paula Molés, va oferir una xerrada entorn de l'anxova i canvi climàtic. De fet va intentar raonar, partint de la seva experiència laboral, el motiu pel qual fa anys que a l'Escala no és pesca anxova de qualitat. De la llarga llista comentada sembla ser que les altes temperatures de l'aigua, l'augment de meduses, menys qualitat del seu aliment, sobreexplotació de pesca i les dificultats pel seu correcta desenvolupament són els motius principals. Una dinàmica que ara para ara sembla impossible millorar, on l'anxova en surt molt mal parada i on sembla que només hi ha una solució: criar el peix. 

Amb la xerrada és donava per acabada la jornada prèvia a la Festa de l'anxova.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar