Publicitat
Publicitat

La UGT responsabilitza als ajuntaments alguns ofegaments a les platges

El sindicat UGT i els socorristes asseguren que el 80 per cent dels ofegats a les platges aquest estiu van ser el platges no vigilades, la meitat en zones no vigilades i un 30 per cent fora de temporada dels vigilants. Es responsabilitza als ajuntaments d'alguns d'aquests ofegaments, entre ells l'Escala.

La UGT assegura que els ajuntaments catalans fan una mala praxi en els concursos per contractar els serveis de socorrisme a les platges, tant en les mesures de seguretat, com en les condicions de treball.El sindicat denuncia que alguns rebenten preus o fins i tot queden deserts, i I n'han assenyalat 5 als quals han requerit que facin bé el concurs de cara l'any vinent.Són Viladecans, Altafulla, Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i l'Escala.S'explica que la meitat dels 29 ofegaments a Catalunya d'aquest estiu s'haurien pogut evitar, en passar en zones no vigilades.Per això demanen una llei que reguli les platges per evitar que cada Ajuntament faci el que creu o pot. 

Des de l'Escala, en part s'hi està d'acord, i es lamenta la dificultat per trobar empreses preparades i personal qualificat per oferir el servei.Segons l'UGT, algunes de les millores preventives s'haurien d'aplicar en els horaris de control de platges i en la durada de la temporada.

UGT explica que mentre no arriba la llei que reguli el sector, impulsarà un codi de bones pràctiques que reculli els mínims en seguretat i condicions laborals.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar