Publicitat
Publicitat

Aprovat el Pla de Gestió Peix Blau

El ple del Comitè de Cogestió del Peix Blau de l’Empordà Nord aprova el primer Pla de Gestió, després de 8 mesos de feina col·lectiva. Un pla que s'aplica sobretot a la sardina i les anxoves. 

El Comitè de Cogestió del Peix Blau de l'Empordà Nord ha aprovat  el primer Pla de Gestió.  Aquest Pla de Gestió del Peix blau s'aplica sobretot a la sardina, i anxova pescada a les aigües interiors de la Badia de Pals i Roses, que són competència de la Generalitat. El Director General de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, es mostra molt satisfet per la materialització d'aquest primer pla. 

Limitar els topalls de captures diàries per espècies i per categories, reduir la pressió pesquera, aplicar mesures tècniques i especificar els ports de descàrrega són alguns dels punts que contempla el Pla de Gestió del Peix Blau, unes mesures però que des de la Confraria de Pescadors de l'Escala ja fa temps que es porten a terme.      

Aquest pla, arriba després de 8 mesos de treball i de la creació del Comitè de Cogestió del Peix Blau el passat 25 de gener, ha sorgit de la sinergia entre el sector pesquer, l'administració, les ONG's i el Consell Superior d'investigacions Científiques. La Confraria de pescadors de l'Escala celebra la participació de la comunitat científica perquè fa temps que reclamaven la seva presència per tal de fer seguiment d'estocs, saber com està la pesquera i també quan convé més fer vedes. El pla afecta a les Confraries de l'Escala i Roses i també totes les embarcacions que vinguin de fora a pescar en aquesta zona de l'Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar