Publicitat
Publicitat

L'Alfolí és candidat a millor museu d'Europa

L'Alfolí de la Sal, candidat a Millor Museu Europeu 2019, guardó de l'European Museum Forum. El premi té per objectiu donar a conèixer nous museus, sobretot els més innovadors. Un jutge d'aquesta organització ha visitat aquesta setmana el museu escalenc.

L'Alfolí de la Sal ha rebut aquesta setmana la visita d'un dels catorze jutges encarregats d'escollir el millor museu de l'any, guardó que otorga cada any l'European Museu Forum. Centres com el Cosmocaixa de Barcelona, el Guggenheim de Bilbao, el Museu Olímpic de Lausana o el Museu de la Història dels Jueus Polonesos han rebut aquest premi, considerat un dels més prestigiosos a nivell europeu.La resolució del premi d'aquest 2019 no se sabrà fins el mes d'abril a Cardiff, País de Gal·les. El premi valora especialment aquells enfocaments més innovadors en el sector dels museus. Entre les fortaleses del museu hi ha el fet que s'hagi ubicat en un dels principals edificis històrics que té el municipi Bé Cultural d'Interès Nacional vinculat a la tradició de la salaó. A més, l'estreta vinculació de la comunitat amb el museu, amb accions populars de recuperació del patrimoni immaterial com són la Festa de la Sal o la recuperació de la història oral

El Patrimoni històric de l'Escala és un dels puntals per a la promoció exterior de l'Escala a nivell turístic. Aquest és un dels valors que destaca la regidora de turisme.

L'Alfolí de la Sal és un dels puntals del Museu de l'Escala, sota el paraigües del qual s'hi compta també el Museu de l'Anxova i de la Sal, la casa de pescadors e Can Cintu Xuà o l'edifici del Clos del Pastor, que va pertanyer a Víctor Català i ara és municipal, a punt de ser condicionat i museïtzat per tal de mostrar la seva obra.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar