Publicitat
Publicitat

Balanç 100 primers dies de mandat

La voluntat de diàleg i la dificultat d'obrir debat autènticament polític marquen els posicionaments dels grups municipals transcorreguts els primers 100 dies des de la formació del nou ajuntament. 

Anunci 0s

Aquesta setmana s'han complert els 100 primers dies de mandat municipal des de la presa de possessió de l'Ajuntament sorgit de les eleccions del mes de maig passat. És allò que, en argot polític se sol qualificar de "100 dies de gràcia", període durant el qual l'oposició es guarda d'abocar crítiques.Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà han volgut copsar quina percepció tenen cadascun dels grups polítics amb representació municipal d'aquest període. Començant, per l'equip de govern, format pels 10 regidors obtinguts per la Candidatura de Progrés, hereva del PSC. L'alcalde, Víctor Puga, parla precisament d'aquesta herència i de la línia continuïsta de la tasca de govern i d'un lema que ja va mostrar en la presa de possessió, la voluntat d'oferir una mà estesa a tots els grups.

Una voluntat, la de la mà estesa que costa de veure, diuen des d'ERC. La seva portaveu, Etna Estrems posa en dubte que s'hagi mostrat aquesta voluntat, i parla de la voluntat de treballar.

A Junts per Catalunya, amb dos regidors, el seu portaveu, Robert Bosch, també insisteix en la voluntat de diàleg i posa d'exemple el cas de la gossera de Figueres, que va esclatar en el ple de la setmana passada. 

Pel que fa als grups minoritaris, amb un sol regidor, des de Gent de l'EScala s'incideix molt en la voluntat de diàleg, mentre que des d'En Comú l'Escala es llisten diferents greuges que han patit en aquesta arrencada de mandat.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar