Publicitat
Publicitat

Activitats de la 4ª Jornada de divulgació científica a l'Escala

Torna l’esdeveniment divulgatiu “Science Needs You!. En aquesta propera 4a edició, el tema central és la Física Quàntica i les seves aplicacions sota el títol 'La Revolució Quàntica'. Per primera vegada l'Escala participa de la jornada amb diferents activitats programades. 

Aquest cap de setmana arriba per primera vegada a l'Escala l’esdeveniment divulgatiu “Science Needs You!, promogut per la Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC). El seu objectiu principal és presentar la ciència com la gran aventura i un repte pels éssers humans, i també com el principal motor de desenvolupament tecnològic, benestar i coneixement. Apropar la ciència a tots els públics apostant per un format que combina presentacions de científics de primer nivell amb diferents propostes artístiques, de forma que tot plegat doni una visió de la ciència com una part integral de la nostra cultura.

Enguany el leitmotiv de la 4a edició és la segona revolució quàntica i la dues vegades premi Nobel Marie Curie, amb la que es pretén donar relleu al paper de les dones a la ciència. L'Escala participa per primera vegada a les jornades hi ho fa amb un seguit d'activitats aquest cap de setmana. El divendres, llibreria vitel·la acull la presentació del llibre 'El meu primer llibre de Física Quàntica" del físic Sheddad Kaid-Salah Ferron i l'il·lustrador Eduard Altarriba. La presentació anirà a càrrec del jove físic empordanès llibre Genís Algans.

Pel que fa el gruix d'activitats, la jornada principal serà el dissabte 28 de setembre. El MAC-Empúries acollirà la taula rodona “Marie Curie i Lise Meitner: dues pioneres als inicis de la Revolució Quàntica”, amb el catedràtic de Física Teòrica Albert Bramon i la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans Núria Salán. Una conferència prevista per 1/4 de 9 del vespre a la Plaça dels temples del MAC Empúries.

Se servirà un pica-pica i la jornada acabarà amb l’obra de teatre “La festa del segle”, del dramaturg Alejo Levis, comèdia amb lectura dramatitzada basada en una anècdota de la vida de Stephen Hawking, a càrrec de la companyia empordanesa“La Llarga”.

Per participar a les activitats és imprescindible la inscripció prèvia omplin el formulari de la pàgina web del mac Empúries i corresponent a l'activitat Science Needs You - www.macempuries.cat/ca/Agenda/Science-needs-you o enviant un correu electrònic a  info@acdic.cat



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar