Publicitat
Publicitat

Aquest cap de setmana Fira gastronòmica Rafel Sabadí

El dia 28 de setembre se celebrarà a l'Escala la fira gastronòmica Rafel Sabadí, un conjunt d'activitats pensades com a homenatge pòstum a aquest popular cuiner local i de promoció dels productes de proximitat.

L'Escala celebra aquest cap de setmana la segona edició de la fira gastronòmica Rafel Sabadí, amb una programació pensada com a homenatge pòstum al cuiner escalenc i també per promoció els productes de proximitat.

La fira amb productes locals i de territori estarà ubicada durant tot el dia a la Riba de les deu del matí fins a les nou del vespre. Aquesta edició comptarà també amb diferents activitats gastronòmiques i culturals.De 10 a 11 del matí a la zona de la Riba hi haurà el Showcooking amb els xefs que han passat pels fogons dels restaurants El Roser 2, a partir de les 12 començarà el taller infantil de barquetes de suro i el taller de nusos mariners a càrrec del MASLE i el MARAM. Ja a la tarda, a les 17h activitat infantil de dansa a càrrec d'Empordà Mar. A les 18h continuen les activitats gastronòmiques amb el segon Showcooking en aquesta ocasió amb els pescadors escalencs els quals faran un suquet tal com el cuinava el xef Rafel Sabadí. Un plat que es podrà degustar per un euro. Tancarà la jornada el grup d'havaneres Arrels escalenques amb un concert a partir de les vuit de la tarda.

Rafel Sabadí va ser un referent de la cuina tradicional gironina, després de la seva mort, el 2016, es va decidir crear un homenatge biennal en la seva memòria. El 2017 es va fer un concurs de cuina amb joves talents i en aquesta segona edició s'ha optat per fer aquesta fira gastronòmica on hi col·laboren Girona Excel·lent, Oli de Ventalló, l'associació Antics Saladors d'Anxova de l'Escala, Parc de les Olors, Booníssim, Carns i Embotits Homs i vins Pere Guardiola.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar