Publicitat
Publicitat

Primera neteja de costa del Club Nàutic l'Escala

El Club Nàutic l'Escala ha celebrat la seva primera neteja de costa, una activitat inicialment programada per fer neteja submarina entorn de la platja de la Creu fins a la Punta de l'Olla. El fort onatge va obligar a adaptar l'activitat i va optar-se per fer una neteja terrestre a la zona de les Planasses.

Després de la temporada d'estiu i gaudir del mar, la presència de residus al litoral és inevitable. Per això el Club Nàutic l'Escala, ha organitzat la primera neteja de costa per tal de reduir l'impacte de la presència de residus.

Inicialment s'havia programat com en altres ocasions una neteja submarina el passat 7 de setembre, però la tramuntana d'aquell dia va obligar a posposar la jornada. Una activitat que comptava amb l'acció d'un equip de submarinistes, coordinat per l'empresa col·laboradora del Club Orca Diving, un grup de persones destinat a fer la recollida fent caiac amb les embarcacions de l'escola de vela del port esportiu i snorkel i un tercer equip encarregat de la neteja terrestre. Tots ells tenien previst fer una neteja integral de la zona compresa entre la platja de la Creu i la Punta de l'Olla de l'Escala.

Aquest cap de setmana, les condicions meteorològiques adverses van fer desplaçar l'activitat del litoral a l'àrea de Les Planasses, integrada al Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes, i va comptar amb una desena de persones les quals van fer només la neteja terrestre. Tot i això, tant per la quantitat de residus recollits, com pel bon ambient , l'experiència ha estat tot un èxit i promet una segona edició. L'expedició ha estat dirigida per Ariadna Armas, responsable de medi ambient del Club Nàutic l'Escala i ha comptat amb la participació de Rafel Callol, delegat de seguretat i medi ambient de la junta directiva de l'entitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar