Publicitat
Publicitat

Es presenta la Festa de l'Anxova de 2019

Divendres vinent comença la Ruta de la Tapa de l'Anxova, avantsala de la vint-i-novena Festa de l'Anxova. Aquest any l'actriu Montserrat Carulla rebrà l'Anxova d'Or i la directora artística Maria Rosa Ros en serà la pregonera.

El sector anxover ha escollit l'actriu Montserrat Carulla, per la seva estreta relació amb l'Escala, per rebre el guardó de l'Anxova d'Or en la festa d'enguany, que culminarà el diumenge 6 d'octubre. Al seu costat, la directora artística Maria Rosa Ros, guanyadora enguany del premi Gaudí a la millor direcció artística per la pel·lícula "El fotògraf de Mathausen, serà la pregonera d'una festa que enguany arriba a l'edició número 29. Serà el primer cop que tant l'anxova d'or com el pregó recauen en dones.

La Festa de l'Anxova es celebra cada any el primer diumenge d'octubre com acte de reconeixement a una indústria que ha mantingut el seu perfil artesanal i que, amb el pas del temps ha convertit l'anxova en l'autèntica ambaixadora de l'Escala.

La setmana prèvia a la Festa, ja fa nou anys que engega la Ruta de la Tapa de l'Anxova. Des de divendres vinent, 27 de setembre, un total de 39 establiments del municipi oferiran tapes elaborades amb anxova de l'Escala com a ingredient principal.

Per a la setmana vinent, la festa s'ampliarà amb dos actes a la vigília. Al migdia del dissabte 5, vermut de tapes d'anxoves maridat amb vins a càrrec del sommelier local Rafel Sabadí. 

Aquest vermut serà un acte limitat a un màxim de 25 persones. El preu serà de 12€ i es farà a l'Alfolí de la Sal.El mateix dissabte es programarà un acte infantil i una conferència entorn el món de l'anxova.

Els actes més protocolaris de la festa -pregó i lliurament de l'Anxova d'Or- estan programats per a dos quarts de dotze del diumenge 6 d'octubre a La Platja. Després, a partir de les 12h comença la degustació popular d'anxoves i la cantada d'havaneres, enguany a càrrec del grup Oreig de Mar.Els tiquets de degustació es venen al preu d'1 euro a canvi de tres filets amb pa amb tomata i un got de vi. Cada tiquet es pot bescanviar, a més, per una participació de deu cèntims d'euro en un número de la loteria de nadal, gentilesa de l'administració l'Anxova Milionària.També es manté el concurws fotogràfic a Instagram, per difondre la participació a la ruta. El guanyador s'endurà un lot de productes locals.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar