Publicitat
Publicitat

Presentació del nou web museudelescala.cat

Avui s'ha presentat el nou web museudelescala.cat, que agrupa tota la informació referent al patrimoni local de l'Escala. Museu, Arxiu, Víctor Català, patrimoni, Festa de la Sal i activitats en son els epígrafs principals. S'ha concentrat l'esforç en fer-la molt dinàmica i visual.

L'Ajuntament de l'Escala ha posat en funcionament el lloc web museudelescala.cat, on s'hi agrupen els diferents recursos museístics del municipi. Al web s'hi pot trobar informació de l'Alfolí de la Sal i el Museu de l'Anxova i de la Sal, aplegats sota l'epígraf de Museu de l'Escala però també d'altres recursos com són la casa de pescador de Can Cinto Xuà, les torres de defensa de Montgó i el Pedró, el cementiri mariner, els bunquers militars o accessos a altres museus, com són el MAC-Empúries o el Centre d'Interpretació del Peix Maram. 

Sota diferents epígrafs de fàcil accés, el web agrupa més de 54 folis d'informació, que s'aniran ampliant amb nous materials que s'hi han d'anar incorporant.

També s'hi pot trobar les publicacions que es fan tant des de l'Alfolí de la Sal com des del Museu de l'Anxova i de la Sal; un apartat dedicat a l'arxiu històric municipal i el fons d'imatges. D'aquest fons, de fet, ja se'n pot veure una mostra de les imatges més significatives, en baixa resolució.

Al menú principal, hi ha un apartat específic dedicat a Víctor Català, amb dades dels diferents espais que està posant en marxa l'Ajuntament de l'Escala per donar a conèixer el llegat de la il•lustre escriptora, la ruta Víctor Català, el seu fons literari i la càtedra Víctor Català. Capítol a part per a l'obra més emblemàtica de l'escriptora, la novel·la Solitud.

El web també dóna informació de les rutes guiades pel patrimoni local, així com de la Festa de la Sal, declarada Patrimoni Festiu de Catalunya i en procés de tramitació de la candidatura per ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Unesco.

Aquest nou web ha estat elaborat per l'empresa IDP Informàtica. Els seus responsables han treballat amb la intenció que la seva consulta i ús siguin especialment manejables i accessibles.

www.museudelescala.cat és plenament operatiu des d'avui. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar