Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal presenta candidatura a Patrimoni Immaterial de la Unesco

La Festa de la Sal de l'Escala presentarà candidatura a Patrimoni Immaterial de la Unesco. Tota la documentació es presentarà en breu. L'edició d'enguany incorpora novetats a l'Ofrena de la Sal, a l'horari de les Cançons Vora Mar i al punt de partida del Ball del Drac. 

Anunci 0s

El proper dissabte 21 de setembre es celebra la 22ena edició de la Festa de la Sal de l'Escala, que enguany presenta candidatura a ser Patrimoni Immateriual de la Unesco.Durant tres anys s'ha anat preparant la documentació, amb un ampli dossier i un vídeo que mostra la festa i els orígens de l'Escala.En aquests anys tam,bé s'han recollit suports i la Festa de la Sal ha passat a ser Patrimoni Festiu de Catalunya.La primavera passada el ple municipal va aprovar formalitzar la candidatura.La Festa de la Sal de 2020 incorporarà diverses novetats.La primera la trobem a l'ofrena de la Sal, que anirà a càrrec d'un grup de la ïndia.

Una de les altres novetats és que la cantada de Cançons Vora Mar passa a dissabte al matí.

La tercera de les novetats fa referència al ball del Drac, que a partir d'ara sortirà des del Gavià i no de la Punta per motius de seguretat.

Enguany la Festa de la Sal porta un afegitó, i és que se suma a la campanya contra els plàstics d'un sol ús, i a les tavernes només es servirà amb envasos de materials biodegradables i compostables. 

La festa mantindrà els elements bàsics concentrats entre les 5 i les 9 del vespre, on es podrà gaudir de la mostra d'oficis mariners a La Plaja, l'intercanvi de danses a La Riba, les danses ancestrals i finalment l'arribada de les embarcacions de vela llatina amb les velles il·luminades.© 2020 canal10.cat - Avís legal - Contactar