Publicitat
Publicitat

Balanç de la Diada a l'Escala

L'alcalde de l'Escala demana obertament l'absolució dels presos polítics i reivindica la via política com l'única vàlida per sortir de l'atzucac en què es troba el país, en l'acte institucional de la diada. Després quatre autocars ben plens van sortir de l'Escala per anar a la manifestació de Barcelona.

L'acte institucional de la Diada no es va poder fer a la plaça de l'Ajuntament a causa de la pluja i es va traslladar a la sala d'actes, que s'omplia a vessar. Va consistir en la lectura d'un manifest, a càrrec de l'alcalde, més cantada del Cor Indika. Al manifest, Víctor Puga, va recordar la data de l’11 de setembre de 1714 com a exemple de defensa dels drets, les llibertats i el sentit col•lectiu de pertinença a una comunitat. 

Ha reivindicat també el món local, quan han transcorregut 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques després del franquisme, com a espai des d’on liderar un nou paradigma democràtic. 

I ha demanat obertament l’absolució dels presos polítics. 

L’acte s’ha arrodonit amb el Cor Indika interpretant peces patriòtiques com el Cant de la Senyera, les cançons Abril 74 i l’Estaca. I acabant amb l’himne nacional, Els Segadors. La vigília de la diada, tots els actes previstos -marxa de torxes, audició de sardanes i espectacle "Solitud 360º" es van suspendre a causa de la pluja. Una pluja que encara va caure durant bona part del matí d'ahir. De fet, a l'hora de la sortida dels autocars que anaven a la manifestació encara plovia. Enguany sortien de l'Escala quatre autocars ben plens, més que en cap altra edició.

Més de 200 persones s'hi van desplaça, doncs, des de l'Escala, en una nova manifestació multitudinària, tot i que menys que anys anteriors, que els assistents viuen amb passió.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar