Publicitat
Publicitat

Dausà dedica una Havanera a l'Escala

Joan Dausà ha dedicat una havanera a l'Escala. El cantautor ha estat el pregoner de la Festa Major del Municipi, del que ha reconegut n'està enamorat. Ha estat en el primer dia de festa Major, on s'ha inaugurat l'exposició de Festa i s'ha fet l'homenatge a les entitats.

El cantant Joan Dausà va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major de l'Escala amb un pregó ben especial.Explicava que s'ha enamorat de l'Escala, on hi passa les vacances i també molts caps de setmana.Tenia un record pels locals que visita, les persones que ha conegut al municipi, on li agrada banyar-se i com gaudeix d'una bona caminada pel passeig d'Empúries o veient la posta de sol a la Riba. 

És per això que ha decidit dedicar una havanera al municipi.La Plaça de l'ajuntament, plena a vessar, cantava la tornada de l'havanera.Dausà ha estat protagonista musical a l'Escala en diverses ocasions, tant el festival Portalblau com als Concerts al Fòrum Romà d'Empúries.L'Alcalde de l'Escala era l'encarregat de donat la benvinguda a tothom i de fer la presentació del pregoner.

Abans a l'Alfolí de la Sal s'inaugurava l'exposició de Festa Major, enguany dedicada al que serà el nou edifici de Can Masset, ocupat bàsicament per la nova biblioteca, un edifici obert, amb espais amplis i que podrà tenir moltes funcionalitats. També s'ha previst un auditori per a 250 persones.

De retruc es remodelarà la part nova, on hi ha el bar, on entre d'altres, la tercera planta serà ocupada de canal 10 i Ràdio l'Escala, també hi seran l'escola de música, unes aules, el bar del Casal i la sala del Casal, que passarà al que actualment és el soterrani.Al mateix Alfolí es feia l'homenatge a les entitats, enguany a l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, que compleix el 50e aniversari, i a la Penya Blaugrana de l'Escala, que n'ha complert 40.A totes dues entitats l'Alcalde els entregava una medalla de reconeixement.

Una cercavila, a càrrec de Brass Gitano Band, era l'encarregada de portar la gent cap a la Plaça de l'Ajuntament, on després del pregó, actuava la Colla Castellera de Figueres que presentava diversos castells, molt aplaudits pel públic que omplia l'espai.Tot seguit la festa es traslladava a Plaça Víctor Català, on es feia la botifarrada i anxovada popular, tant multitudinària que es van acabar les existència.S'havien previst uns 70 quilos de botifarra, que dona per entre 600 i 700 unitats, que es van esgotar ràpidament.Destacar que el grup que durant anys ha portat aquesta activitat ha anunciat que ho deixa, tot esperant que alguna altra entitat agafi el relleu l'any vinent.La botifarrada donava pas a l'actuació del grup 'La masovera barbuda', que presentava un repertori d'èxits d'ara i de sempre que va fer ballar de debò.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar