Publicitat
Publicitat

Trobada gegantera 2019

Multitudinària trobada gegantera de l'Escala amb assistència d'un total de nou colles a la 31a Trobada gegantera. Tot i l'èxit de l'acte, on la colla local va lluir de valent, amb una colla rejovenida i entregada a l'activitat.

La trobada gegantera va donar diumenge el tret de sortida a les activitats culturals de la Festa Major 2019, un total de 9 colles i més de 300 persones implicades van desfilar pels carrers del nucli antic portant el ritme i la festa fins a la Riba.La trobada sortia puntal a les sis de la tarda de la plaça de les escoles, per baixar pel carrer Enric Serra i fer una primera parada a la plaça de l'Ajuntament, punt de descans per recuperar energies i refrescar-se una mica. Un moment aprofitat per molts turistes per fer fotos amb els gegants vinguts de diferents pobles gironins. La trobada seguia pel Passeig Marítim, La Punta i acabant a la Riba amb els balls de cada colla, els parlaments i l'entrega d'obsequis. Uns parlaments que van girar entorn, l'esforç de la colla gegantera de l'Escala per reflotar i no deixar tancats en Peret i la Maximeta a l'Ajuntament. Així mateix s'aprofitava per donar ànims a altres colles que es troben en una situació similar a l'Escala, no tenen suficients portadors dels seus gegants.

En total, en aquesta trobada hi han participat nou colles amb més de 300 persones implicades. El bon temps i la calor va regnar durant tota la tarda i això va afavorir que l'assistència de públic fos encara més massiva, omplint tots els racons del recorregut, especialment La Riba. La majoria de les colles eren de l'Empordà com l'Estartit, Viladamat, Roses o Castelló d'Empúries. Una diada, molt especial pels geganters locals contents de poder continuar amb la tradició i fer ballar en Paret i la Maximeta. Comptant amb més portadors pels gegants, la presència escalenca a altres trobades properes farà que es tornin a viure diades amb un bon gruix de gegants vinguts d'arreu, doncs cal recordar que les trobades són sempre a tornar.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar