Publicitat
Publicitat

Primeres activitats de Festa Major 2019

La desena marxa nocturna, l'obert de tennis i pàdel i la trobada gegantera, primeres activitats de la festa major 2019. La propera setmana arribarà la 36a nit de la sardana, últim dels actes previs a la gran setmana de la Festa Major.

A les portes d'una nova Festa Major, l'Escala acull des d'aquest divendres els primers actes previs de la festa, dos de caràcter esportiu i dos més culturals i festius. El tret de sortida el donarà com cada any el Club Atletisme L'Escala i Empúries amb la Marxa Nocturn de l'Anxova, que enguany celebra la seva desena edició. La caminada popular no competitiva és celebrarà el divendres 23 d'agost i vol aconseguir que els participants gaudeixin en família d'una sortida nocturna a peu en un indret únic i privilegiat. El recorregut d'uns set quilòmetres, degudament senyalitzat i apte per a totes les edats, sortirà de La Riba Petita a Platja de L'Escala a les 21.30 hores, tot passant per Sant Martí d'Empúries i de nou cap a la Mar d'en Manassa. Tots els interessants poden fer la inscripció a partir de les 20h de la tarda a la Riba Petita, per aquells que prefereixin fer la cursa a un ritme més alt o volen entrenar una mica ja tenen disponible el recorregut de la caminada a Wikiloc, sota el nom de L'Escala marxa nocturna. Recordar que per fer la cursa és ideal portar bon calçat, roba apropiada i imprescindible un frontal o llanterna. Enguany com a novetat no hi haurà avituallament d'aigua, per això aquells que ho necessitin hauran de portar cantimplora.

Seguint amb les activitats esportives, el dia 24 d'agost començarà el 27è Torneig Obert de Tennis i el 11è de Pàdel, un torneig clàssic del Club Tennis L'Escala que sempre compte amb molta participació. Les finals com sempre seran dissabte 31 d'agost. Per participar del torneig, aquells que encara no hagin fet la seva inscripció tenen temps fins demà.

I diumenge a partir de les sis de la tarda arribarà la primera activitat cultural, festiva i familiar de la festa, arriba l'edició 31 de la Trobada Gegantera de l'Escala. En Paret i la Maximeta, sortiran de l'Ajuntament per encapçalar una trobada amb un total de nou colles i més d'un centenar de participants. La Colla gegantera de l'Escala, és mostra molt satisfeta per celebrar aquesta edició després de superar la crisi de fa uns mesos, que va estar a punt de deixar els gegants tancats a l'ajuntament.

Els actes previs acabaran amb la Nit de la Sardana, el dimecres 28 d'agost a 2/4 de 10 del vespre. La plaça de la sardana s'engalanarà per acollir a La Principal de l'Escala i la Cobla Foment del Montgrí.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar