Publicitat
Publicitat

Portalblau tanca la dotzena edició amb prop de 8000 espectadors

Portalblau tanca la dotzena edició amb prop de 8000 espectadors. Per quart any consecutiu, el festival augmenta en nombre d'assistents i es consolida com un dels principals esdeveniments culturals de l'estiu. 

Per quart any consecutiu, el Festival Portalblau ha augmentat el nombre d’espectadors i ha tancat l’edició d’aquest any amb un total de 7.897 assistents. Aquesta xifra consolida Portalblau com un dels principals esdeveniments culturals de l’estiu i confirma l’augment progressiu de públic dels últims anys passant d'uns 5000 l'any 2016 als prop de 8000 aquest 2019.Amb una ocupació mitjana del 85%, el festival ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en els concerts de Clara Peya, Marc Parrot i Paco Ibáñez o en la conferència del periodista Tomás Alcoverro. Les activitats més concorregudes han estat els concerts d’Alfred García i del duet Marcel Lázara i Júlia Arrey; l’espectacle de circ Sidecar o l’exposició Diversitats de l'Associació de Ceramistes de Catalunya.

D’aquesta dotzena edició, la direcció del festival valora principalment la consolidació de les activitats del cicle ‘Portalblau al carrer’ que es va posar en marxa en l’edició anterior i que cada any permet apropar el festival a un major nombre d’espectadors.

Pel que fa a la procedència del públic, cal destacar que en aquesta  edició hi han assistit espectadors de prop de 200 municipis diferents, principalment de les comarques gironines i barcelonines. Un 52% dels espectadors eren veïns de localitats gironines, principalment de ciutats com L’Escala, Figueres, Girona, Olot, La Bisbal d’Empordà o Torroella de Montgrí, entre altres. Un 40,5% dels espectadors provenien de municipis barcelonins, amb Barcelona ciutat, Terrassa o Sabadell. El 7,5% restant es reparteix entre públic d’altres zones de Catalunya i turistes espanyols i estrangers.

El festival, que enguany ha dedicat diverses activitats a reflexionar sobre el drama dels refugiats a la Mediterrània, destinarà part de la recaptació dels concerts d’Alfred García i Orpheus XXI a finançar Open Arms, que fa anys que ajuda milers de refugiats a arribar sans i estalvis a Europa. En total, es lliuraran prop de 1.000 euros a aquesta organització humanitària. Així mateix, també s’han lliurat a l’Hospital Sant Joan de Déu els 208 euros que es van recollir durant la celebració de l’espectacle Money for free, de John Fisherman. Durant el desenvolupament d’aquesta proposta artística que reflexiona sobre el culte de les nostres societats als diners, els espectadors van decidir per votació destinar els diners recollits a subvencionar iniciatives adreçades als nens i nenes d’aquest centre hospitalari. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar