Publicitat
Publicitat

La CUP demana més transparència sobre l'estat de l'aigua de bany

La CUP denuncia manca de transparència respecte la qualitat de l'aigua de bany de la Platja del Rec. Lamenten que tot i que els últims informes de l'ACA apuntin un bon estat de l'aigua, al mig de la platja s'hi mantingui un rètol que prohibeix el bany, sense argumentar el perquè.

Una desena d'activistes de la CUP, habillats amb granotes blanques ha recorregut la platja del Rec del Molí de l'Escala, una de les que ha presentat més casos d'insalubritat en els últims anys, per informar els banyistes del seu estat. Les últimes anàlisis fetes per l'ACA marquen que l'aigua de la platja és apta per al bany, tot i que en el que portem d'estiu ja s'acumulen dos episodis d'insalubritat. La CUP lamenta especialment la manca de transparència al respecte i que es mantingui al mig de la platja un rètol indicant la prohibició del bany, sense cap més explicació.

En l'acció de la CUP s'han recollit mostres de l'aigua per fer analitzar i s'han repartit desenes de fulletons explicatius als nombrosos banyistes que desoien la prohibició de bany en aquella zona. I han aprofitat l'acció per a anar més enllà i denunciar el que consideren un excés d'urbanitzacions en zones inundables del municipi.

La CUP exposa que, a banda dels casos detectats a la Platja del Rec, s'han produit altres episodis d'insalubritat en platges com la del poble o la de Riells, sobretot després de dies de pluja.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar