Publicitat
Publicitat

Les més cèlebres romances russes

El nou concert dels clàssics l'Escala Empúries va portar fins a Sant Martí, les més cèlebres romances russes. Aquest dijous més clàssics, amb el tradicional concert d'estiu a l'església de Sant Pere amb Passions musicals de Viena sota direcció de Horst Sohm.

 

 A ritme de Txaikovski, començava el concert dels clàssics l'Escala Empúries d'aquest cap de setmana. El més extraordinari compositor rus que va enamorar bona part del públic rus i també europeu a finals del segle XIX, va brillar a més força que mai amb la interpretació del baríton Azamat Zheltirguzov i el pianista Timur Urmancehyev. 

  

I si la primera part del concert era dedicada a Txaikovski, la segona era pel pianista i compositor Rakhmaninov qui va ressaltar l'esperit musical rus i va elevar la romança a un nou nivell artístic. El pianista Urmancheyev, artista honorífic de la República del Kazakhstan es va perfeccionar al conservatori Txaikovski de Moscou. El seu ampli repertori abasta des de la música barroca fins a composicions de jazz modern. Per la seva part el baríton Zheltirguzov guanyador de vint concursos internacionals i artista emèrit del Kazakhstan, té la crítica especialitzada enamorada per la seva profunditat veu i la seva interpretació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar