Publicitat
Publicitat

Els veïns del Riuet es manifesten a l'Ajuntament

Els veïns de la urbanització del Riuet es manifesten queixant-se perquè el consistori els ha retirat els elements que privaven els aparcaments indiscriminats i per la manca de neteja. L'Ajuntament s'ha compromès a rebre'ls la setmana vinent per abordar el tema. Està previst abordar la urbanització del barri en un termini d'un o dos anys.

Una quarentena de veïns dells barris del Riuet i la Coma s'han concentrat aquest matí al davant de l'Ajuntament reclamant mesures per solucionar els problemes amb els aparcaments indiscriminats als seus carrers. Amb pancartes amb els lemes de "Per un barri del Riuet digne", "Voreres sense cotxes i prou d'acampades" o "Volem serveis mínims com a vilatans" han entrat al registre municipal una carta subscrita per vuitanta signatures. A la carta, reclamen més neteja i recollida d'escombraries al barri, així com que l'Ajuntament els permeti tornar a col·locar els elements que els mateixos veïns havien instal·lat unilateralment als carrers per evitar que els cotxes s'aparquin davant les seves cases. Elements instal·lats per pròpia iniciativa dels veïns, sense cap tipus de llicència, que la setmana passada l'Ajuntament va fer retirar.

Una delegació dels veïns s'ha reunit avui amb el regidor d'urbanisme, Josep Bofill. Uns i altres s'han emplaçat a tornar-ne a parlar la setmana vinent, davant de l'alcalde, que aquesta setmana està de vacances.

La urbanització del Riuet es va començar a construir a la dècada dels anys seixanta del segle passat. Però no s'hi ha fet mai la urbanització dels serveis bàsics com el clavegueram, la xarxa de llum pública, les voreres ni l'asfaltat. L'hivern passat, el consistori va aprovar un pla d'urbanitzacions on es marquen els principals dèficits pel que fa a urbanitzacions del municipi, on la zona del Riuet està en segona prioritat, després de la zona dels Emperadors.

 Mentre no arribi la urbanització definitiva, es prendran mesures provisionals com prohibir l'aparcament a la pista forestal que va paral·lela a la platja. 

En la reunió de la setmana vinent amb l'alcalde s'ha de parlar d'aquesta mesura i d'altres, com la que demanen els veïns, en la línia de tornar a col·locar les estaques i les pedres que l'Ajuntament va fer retirar la setmana passada perquè s'havien posat sense cap tipus de llicència.

Els veïns han acudit també a l'oficina del Síndic de Greuges Municipal, amb qui es reuniran demà passat dimecres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar