Publicitat
Publicitat

Una vela en el mar blau, tanca el Portalblau 2019

L'espectacle poètic i musical 'Una vela en el mar blau' tanca el festival Portalblau 2019. Una activitat gratuïta que va omplir de gom a gom la Punta i que el vent no va deixar lluir al 100%.

'Una vela en el mar blau: Poesia catalana moderna de tema grec' amb aquest espectacle protagonitzat per Carme Callol, Jaume Comas i els músics Josep Tero i Ferran Martínez el Festival Portalblau tancava la seva dotzena edició. 

Un espectacle poètic i musical que va omplir La Punta de gom a gom, per escoltar cançons i poemes catalans de tema grec emmarcats dins de 7 grans grups com 'Troia, la mare de totes les guerres', 'Ulisses, absència i record', 'La força del cant', 'La llum d'Apol·lo', 'Marbres, estàtues, temples, les velles pedres', 'L'or de les icones' i 'La nostra Grècia'. Uns temes introduïts pels professors i traductors D. Sam Abrams i Eusebi Ayensa. Una proposta per posar en relleu les arrels clàssiques de la nostra cultura. 

Els textos i dues de les cançons són extrets del llibre Una vela en el mar blau, publicat per edicions cal·lígraf. Un espectacle romàntic i molt encertat, que va quedar una mica deslluït pel vent que bufava. 

Alguns dels poetes escollits a la representació van assistir a l'estrena, afirmat el seu compromís amb el seu passat grecoromà. Aquest espectacle continua la línia dels estrenats per Eusebi Ayensa, Josep Tero i Carme Callol al jaciment d’Empúries des de l’any 2014 que enguany han fet el salt dins la programació del Portalblau.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar