Publicitat
Publicitat

Una vela en el mar blau

Una vintena llarga de poemes i cançons catalanes de tema grec constitueixen l'espectacle "Una vela en el mar blau", aquesta nit a La Punta. És l'última peça del festival Portalblau d'aquest any.

Amb motiu de la presentació del llibre  Una vela en el mar blau: Poesia catalana moderna de tema grec (Figueres: Edicions Cal·lígraf, 2019), l’actriu Carme Callol, l’actor Jaume Comas i els músics Josep Tero i Ferran Martínez interpretaran una vintena llarga de cançons i poemes catalans de tema grec, que repassaran cicles i personatges mítics tan coneguts com la guerra de Troia, Ulisses, Orfeu i Apol·lo, ens evocaran —en català i en grec— els marbres i les estàtues clàssiques, ens aproparan a la llum daurada del món bizantí, i —en un fascinant viatge de retorn des de Grècia fins a Empúries— faran reviure la Catalunya grega dels noucentistes a les ribes d’aquest mar que ens agermana amb la terra de l’Hèl·lade. Conduiran l’acte els professors i traductors D. Sam Abrams i Eusebi Ayensa, i alguns dels poetes que figuren a la tria assistiran a l’estrena de l’espectacle, 

L'espectacle té un fort component de compromís amb el passat grecoromà de la nostra cultura. Un passat sense el qual no es pot entendre el present ni es pot perfilar el futur, considera Sam Abrams.

L'espectacle d'aquesta nit a les deu continua la línia dels estrenats per Eusebi Ayensa, Josep Tero i Carme Callol al jaciment d’Empúries des l’any 2014. Enguany, però, es canvia l'escenari més clàssic emporità per La Punta, autèntica proa que s'endinsa cap al mar, oberta a tots els vents.

L'espectacle "una vela en el mar blau començarà a les deu de la nit. És l'últim espectacle del Portalblau d'enguany. L'entrada és gratuïta. A la Punta mateix, aquell qui ho desitgi podrà adquirir un exemplar del llibre que ha motivat l'espectacle.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar