Publicitat
Publicitat

Joan Dausà, pregoner de la Festa Major

El cantant Joan Dausà serà el pregonar de la Festa Major de l'Escala, que programa una cinquantena d'actes. L'exposició de la festa serà dedicada a la nova biblioteca i l'oferta juvenil pren força amb les novetats de les Barrakes i la posada en marxa del Punt Lila. 

La programació de la Festa arrenca amb els actes previs que es posen en marxa el cap de setmana del 23 d'agost, que inclouen la 10a Marxa Nocturna de l'Anxova, la 31a Trobada Gegantera i el 27è torneig obert de tennis i 7è de Pàdel. Serà una festa marcada per una línia continuista respecte les últimes edicions.

El tret de sortida institucional, però, és el 30 d'agost, amb la inauguració de l'exposició de Festa Major, que en aquesta ocasió permetrà veure com s'està configurant el projecte de la nova biblioteca i auditori municipal, que està previst que es construeixi els propers anys a l'edifici conegut com a Can Masset, seguida del pregó, que aquest any s'ha encarregat al popular cantant Joan Dausà, que passa part de les seves vacances a l'Escala i ha actuat en diverses ocasions al municipi.

La jornada inaugural també inclou una cercavila, la demostració castellera i la botifarrada i anxovada popular, amenitzada pel grup La Masovera Barbuda. Coincidint amb la jornada del pregó, es posen en marxa també les Barrakes, amb una programació que aquest any es veu reforçada, amb la incorporació per a aquest primer dia del concert de Lágrimas de Sangre, en col•laboració amb el festival Ítaca. El grup estava previst que actués a l'Escala la passada primavera, però la pluja va fer suspendre el concert. A l'escenari de Barrakes també hi actuaran The Penguins i el Tour (31 d'agost) i Orquestra Maribel (1 de setembre). Una de les novetats d'aquest any és que la zona de Barrakes disposarà d'un Punt Lila. Serà l'estrena al municipi del servei comarcal de prevenció de les violències en l'àmbit de l'oci nocturn, al qual s'ha integrat l'Escala entre altres municipis de l'Alt Empordà. Impulsat pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'objectiu és oferir un lloc segur amb uns referents clars pels joves, professionals qualificats que puguin donar informació de qualitat i intervenir-hi en cas d'agressió.

Una de les novetats d'aquest any és un parc d'aventura que es muntarà a la plaça Catalunya, que comptarà amb circuit de mini ponts, escalada, paintball i futbolí humà, entre d'altres (3 de setembre, i en el cas del paintball, està limitat a majors de 14 anys amb autorització). No faltaran clàssics com la cursa d'objectes flotants no identificats (1 de setembre, amb premi a l'originalitat), el festival nàutic i la gimcana nocturna (2 de setembre), el corremulla i el festival d'inflables refrescants (31 d'agost) o el Holy Festival, amb Adolescents.cat (1 de setembre). L'apartat musical també s'ha reforçat aquest any. A part de les actuacions de Barrakes, també estan previstos els tradicionals concerts i ball a la Sala Polivalent -Orquestra Internacional Maravella (1 de setembre) i Orquestra Selvatana (2 de setembre)-, així com actuacions com les de l'orquestra La Betty (31 d'agost, a la Platja), Disco Mòbil Sons (2 de setembre, a la Platja) o el ball final de Festa, amb Banda Neon. A més, de diferents audicions de sardanes programades durant els dies de la Festa Major. Una altra novetat d'aquest any serà que es guarniran alguns dels espais del municipi amb banderoles amb formes d'anxoves, en una clara al•lusió al logotip que va estrenar l'any passat la Comissió de Festes de l'Escala. 

El cartell d'enguany, amb molt protagonisme d'un acte emblemàtic com els focs artificials i les anxoves de colors estrenades ja l'any passat en el logotip de la comissió de festes, ha estat obra de la dissenyadora gràfica Roser Bona

Per a l'alcalde, un dels elements més significatius de la festa major de l'Escala és que amb els anys s'està posicionant com enllaç entre la temporada d'estiu i la temporada de tardor.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar