Publicitat
Publicitat

La penya Blaugrana de l'Escala al Gamper 2019

La penya blaugrana de l'Escala assisteix un any més al Trofeu Joan Gamper, el tret de sortida a la temporada culer. Una jornada dividida en dos, al matí amb el Congrés mundial de Penyes i el Torneig de penyes futbol games i la tarda amb el partit Barça - Arsenal.

La Penya Blaugrana de l'Escala va assistir un any més al Trofeu Joan Gamper, una de les sortides tradicionals de la penya per gaudir de la festa del futbol i donar per inaugurada la temporada culer. Enguany més de 60 socis i simpatitzats del Barça van viatjar fins a Barcelona, un fet que omple d'orgull els organitzadors per recuperar xifres d'anys anteriors però molt especialment per comptar amb molts escalencs i escalenques.

La jornada del Gamper, començava diumenge de bon matí amb el 40è Congrés Mundial de Penyes, la trobada va congregar 1.500 penyistes provinents dels cinc continents, una xifra rècord que demostra la consolidació i professionalització que està experimentant el moviment associatiu blaugrana en els últims anys. Un congrés que va iniciar-se amb una sessió de treball, va seguir amb la presentació dels nous fitxatges com Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto Murara o Junior Firpo i finalitzava amb l'homenatge a l'avi del Barça.

Durant el matí també hi havia un altre cita molt important, les finals del torneig de penyes futbol games on els representats locals competien amb els millors representants de cada federació. L'Escala va deixar el llistó ben amunt arribant a les fases finals del pro evolution soccer una competició guanyada per la federació Món, però la cirereta del pastís la va posar el penyista escalenc Mario Baez campió absolut de les finals de Clahs Royale.

A partir de les cinc de la tarda, arribava a Barcelona el segon bus escalenc per gaudir de la 54a edició del trofeu. Una arribava on molts van aprofitar per fer una visita a les instal·lacions, a la botiga o esperaven l'arribada dels seus ídols. La festa arrencava a les 19.30 quan la megafonia del Camp Nou anunciava el nom de Marc-André Ter Stegen i així fins a presentar tots i cada un dels jugadors blaugranes de la temporada 19-20. Una edició amb rècord d'assistència més de 98.000 espectadors, la tercera millor entrada del camp d'ençà que poden assistir fins a 99.354 persones. El Gamper enfrontava el Barça amb l'Arsenal i els culers van haver de remuntar un 0-1 en un partit molt tranquil on les rotacions de jugadors van permetre gaudir d'uns minuts de joc dels nous fixatges. El Fc Barcelona acabarà d'afrontar el tram final de pre temporada, per estrenar-se amb les millors condicions a la Lliga contra l'Athletic Club. 

Pel que fa a la Penya Blaugrana de l'Escala, es pren un petit descans per carregar piles de cara a la competició. Tot i això continua activa amb les col·laboracions, com per exemple la d'aquest dimecres amb la visita del Barça B al nou Miramar oferint el transport amb bus als jugadors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar