Publicitat
Publicitat

Últim cap de setmana de Portalblau

Cap de setmana de culminació de Portalblau amb tres concerts a la Mar d’en Manassa. Demà, Orpheus XXI; dissabte, Pau Riba; i diumenge, Anna Roig amb big band i l’espectacle La Tendresse.

La Mar d'en Manassa, un dels escenaris més emblemàtics del festival Portalblau, entra en escena aquest cap de setmana. I ho fa amb un programa molt eclèctic que inclou el concert de la formació "Orpheus XXI", una agrupació de músics sirians emigrats i refugiats del seu país que proposa un concert integrador a través de músiques d'Orient i d'Occident. El so dels instruments tradicionals com l'oud o el saz, les percussions del Magreb, el ney i el duduk armeni i les veus de la Mediterrània s'uneixen al servei d'una proposta que va néixer l'any 2016 de la mà de Jordi Savall, ambaixador de la Unió Europea per al diàleg intercultural des del 2008 i artista per la pau escollit per la UNESCO. Un concert amb el qual Portalblau convida a traspassar les fronteres geogràfiques, de la guerra i de la intolerància.

L'endemà, dissabte, l'escenari de la Mar d'en Manassa, es vestirà d'aniversari. De cinquantè aniversari d'un disc emblemàtic i aclamat pel públic com el "Dioptria" de Pau Riba. L'espectacle de dissabtre és una revisió dels temes de "Dioptria", un disc avançat al seu temps que el mateix artista ha definit com "el disc cabdal" de la seva prolífica discografia formada per una trentena de treballs. Per a aquest espectacle, Pau Riba s'acompanya de la banda "De Mortimers", que l'han acompanyat de viatge els darrers anys, aquí en el seu format més rocker. La gira de commemoració dels 50 anys de Dioptria comença precisament amb aquest concert de dissabte, amb un Pau Riba que ja ha superat ja els 70 anys, que mira el passat amb amor i el futur amb il·lusió.

Diumenge, últim concert de Portalblau 2019. Amb la unió dels talents creatius d'Anna Roig i Àlex Cassanyes per proposar "La Tendresse", tot un viatge per la cançó francesa. Un recorregut per versions de peces musicals de Jacques Brel, Claude Nougaro o Serge Gainsbourg, entre d'altres. Per a fer-ho, Anna Roig disposa d'una big band de catorze músics capitanejada per Àlex Cassanyes. El repertori ha estat seleccionat personalment per Anna Roig i arranjades pel compositor fins assolir un equilibri just entre potència i dolçor, com la Tendresse, que dóna nom a l'espectacle en clara referència a la cançó homònima de Jacques Brel.

Els tres concerts començaran a dos quarts d'onze de la nit. Per a tots tres, queden entrades disponibles a la venda, al web portalblau.cat

Després d'aquests tres concerts quedarà encara una última cita dins Portalblau. SErà divendres de la setmana vinent amb l'espectacle "Una vela en el mar blau". Un espectacle poètic i musical protagonitzat per l'actriu Carme Callol, l'actor Jaume Comas i els músics Josep Tero i Ferran Martínez que inclou una vintena de cançons i poemes catalans de temàtica grega. L'espectacle comptarà també amb la presència dels professors i traductors Sam Abrams i Eusebi Ayensa que en faran la funció de conductors. Una propota que vol posar en valor les irrenunciables arrels clàssiques de la nostra cultura des d'un lloc tan emblemàtic com l'Escala, a tocar del jaciment d'Empúries. Aquest espectacle es farà a La Punta i tindrà entrada gratuïta.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar