Publicitat
Publicitat

L'Escalenc d'estiu, als punts de venda habitual

El manuscrit original de Solitud de Víctor Català portada del butlletí independent cultural i informatiu d'aquest mes de juliol-agost. L'Escalenc número 425 ja està a la venda als seus punts habituals.

Ja fa uns dies que ha sortit a la venda L'Escalenc corresponent als mesos de juliol i agost, el número 425. Un butlletí amb la portada dedicada a Víctor Català i el seu manuscrit original de Solitud. Les primeres pàgines trobem l'editorial amb un escrit dedicat a l'estiu i full obert on l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, fa un extens repàs a la constitució del nou ajuntament el passat 15 de juny. A bocins de món, Joan Barceló en convida a viatjar per l'entorn del Camí de Sierra Bermeja i Margarida Geronès obre portes a l'exposició Diversitats instal·lada a l'Alfolí des de principis de juny. Pere Juhé, fa un breu resum de les fàbriques de gel dels seus dies de màxima esplendor fins al seu declivi quan les barques van marxar a la Clota. Per la seva part Lluís Ciprés fa una reflexió els resultats electorals l'endemà de les municipals. LLuís Colomeda seguint la línia de Lluís Cirpés també dedica dues pàgines a parlar de les reflexions post-electorals 2019.

L'equip del cedrhe, presenta un article per explicar el tema central d'aquest setembre de la revista Camí de Ronda, dedicada a l'Escola de l'Ave Maria i l'educació a l'Escala a principis del segle XX. També aprofiten i expliquen el motiu pel qual no va sortir revista l'any passat. Un text seguit de les reflexions d'Isidre Aiguadé amb Oi que sí?

Sergi Corral ocupa les pàgines centrals del butlletí amb 'Els núvols de grop, núvols corró o roll cloud' amb una amplià explicació d'aquest fenomen meteorològic. Jordi Piqué segueix el curs escolar amb l'escurça, en aquesta edició amb la promoció del 99 i tots els detalls dels mestres del curs 1999-2000. A la secció Torna-la a toca, Sam, Jordi Piqué conversa amb Marta Sureda dels balls, la festa major, carnaval, els homenatges a la vellesa o les tardes de bany. Al resum informatiu de maig - juny Robert Carmona aporta detalls de les activitats més destacades i fotografies, tot dins el noticiari local. Ivan Garcia i Basili Gironès, s'ocupen dels esports detallant els trams finals de lliga de futbol, bàsquet masculí i femení, tenis taula tot acompanyat d'uns breus esportius.

A galeria d'escalencs d'ahir, d'avui i de sempre els protagonistes són Lau Llop, Josep Serrats i l'equip femení de voleibol en un partit disputat a Roses.

L'escalenc acaba amb l'humor de vila-mitjà, dedicat com no a l'estiu i la calor. I amb la fotografia número 396 on apareixen un bon nombre d'escalencs fent cua esperant la visita del director general de ports l'any 1960.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar