Publicitat
Publicitat

Els concerts de gran format del Portalblau 2019

Arriben Alfred García i Paco Ibáñez, els dos concerts de gran format del festival Portalblau. El cap de setmana va tancar-se amb circ, una disciplina introduïda des de fa uns anys dins el festival.



Aquest cap de setmana arribaven dins el festival Portalblau, els concerts de gran format al MAC Empúries. El jove cantant Alfred García, el primer en pujar a l'escenari va captivar el públic assistent amb els seus ritmes elèctrics, el seu estil íntim i les seves cançons d'estil molt personal. El cantant, conegut pel seu pas pel programa Operación Triunfo i la seva participació a Eurovisió va interpretar les cançons del seu primer disc 1016. García va obrir amb el seu tema 'La Ciudad', seguit de temes com 'Que nos sigan las luces', 'Wonder' o 'De la Tierra hasta Marte'. Un repertori amb el qual va posar-se el públic a la butxaca, un miler d'espectadors majoritàriament adolescents que no van deixar de cantar els temes del seu ídol.

El disc tribut al número que li va tocar al càsting d’Operació Triunfo confirma el caràcter de l’artista, durant l'hora llarga de concert Alfred García va demostrar la seva influència i admiració de grans cantants i grups com Eminem, Bob Dylan o Queen. 

Dissabte va ser el torn de Paco Ibáñez qui va portar al Portalblau la gira internacional amb motiu del cinquanta aniversari del seu històric concert a l’Olympia de París. Un concert que va estar marcat pel temps que va fer la guitza durant tot el dia, deixant una treva ja entrada la nit per gaudir de la música del cantautor acompanyat per Mario Mas, a la guitarra, i César Stroscio, al bandoneó.Paco Ibáñez va repassar algunes de les seves peces més populars dedicades a l'amor, la llibertat i la resistència. Unes cançons que van acompanyar una generació reivindicativa que les va convertir en himnes que a través del temps.

Dos concerts, completament oposats d'estil i públic que van omplir la zona del Fòrum del MAC Empúries.

El cap de setmana de Portalblau finalitzava amb circ, disciplina introduïda des de fa uns anys al Festival. Una proposta familiar i gratuïta, per apropar el festival a tothom. Aquest any s'ha comptat amb la companyia Pessic de Circ qui presentava l'espectacle Sidecar. La història d'un rodamón que arriba al poble, tot cercant la felicitat, desfila per la Riba mentre intenta dominar el seu sidecar, fent mil i una acrobàcies. Una proposta de circ per a tots els públics.

Aquesta setmana el Festival enceta els concerts a la Mar d'en Manassa, últims compasso del Portalblau abans de tancar una nova edició.

Per a tots els concerts hi ha entrades disponibles a  www.portalblau.cat



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar