Publicitat
Publicitat

La Principal d'Amsterdam estrena gira a l'Escala

L'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu continua fent activitats per celebrar els 50 anys de la seva creació. La darrera ha estat al CER amb La Principal d'Amsterdam, que ha estrenat nou CD.

La Principal d'Amsterdam, una cobla formada íntegrament per músics holandesos, ha estrenat a l'Escala la gira d'estiu per Catalunya, que celebra cada dos anys des de l'any 89.L'actuació a l'Escala es va dividir en dues parts, una a la sala del CER amb un concert de compositors més moderns com Ortiz, o Jesús Ventura, u i una segona part amb tres sardanes ballables a l'exterior, en aquest cas temes més tradicionals.La cola en sí té una història ben peculiar, que s'iniciava quan el seu fundador, Rolf Van Kreveld, en una visita a Catalunya, s'enamorava de la sardana.Al cap d'una any tornava a Catalunya per fer un curs de música de cambra, a la vegada que es buscava la vida per trobar els instruments per una cobla.

Amb el pas dels anys, ell és l'únic membre que queda de la formació original, que s'ha anat renovant.Els músics actuals són tos professionals, però per adaptar-se a la cobla canvien d'instrument.

La gira de la Principal d'Amsterdam continua unes setmanes més passant, entre d'altres, per Barcelona,El Vendrell o Palamós.L'activitat forma part del actes de celebració dels 50 anys de l'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu.La propera cita és el concert d'estiu del CER.Les activitats d'aniversari s'allargaran fins al mes de desembre, que donarà pas a un altre any de celebració sardanista, i és que el 2010 serà l'any Avi Xaxu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar