Publicitat
Publicitat

Molta participació a la processó marítima i terrestre de la Festa del Carme

 La processó marítima i terrestre de la Festa del Carme ha aplegat un gran nombre de participants. Una edició on han estat homenatjats més de 130 escalencs dins l'homenatge a la vellesa.

L'Escala ha celebrat una nova edició de la Festa del Carme i el seu respectiu homenatge a la vellesa, enguany l'edició número 68. Una diada marcada, pel bon temps i la gran participació.La festa s'iniciava amb la confecció de al catifa de la sal davant la Plaça de l'església, aquest any un EO gegant donava la benvinguda a tots els participants de la festa i també a la Verge del Carme. Un petit homenatge a una expressió típicament escalenca. Com a novetat aquest any a la plaça lluïa una segona catifa, de dimensions més petits. Una replica de la catifa de l'any passat, que malauradament no va poder apreciar-se pel fort aiguat caigut durant tot el matí.

La processó marítima ha tingut com a punt de partida la llotja de pescadors, aquest any i degut a les últimes obres s'ha modificat la sortida. Així que no s'ha fet el tradicional recorregut amb la Verge fins a l'embarcació de Creuers Mare Nostrum, sinó que l'embarcació ha anat a recollir la Verge. Així s'ha iniciat una processó marítima amb  amb multitud d'embarcacions durant el recorregut fent sonar les seves sirenes i amb el mar una mica remogut pel temporal de vent d'ahir. Com sempre un dels punts més emotius l'arribada a La platja, plena a vessar de públic des de la Punta fins a la Riba Petita i on esperava el Club de Rem del CER L'Escala per marcar el tram final del recorregut.

A partir d'aquí la processó ha seguit per terra i s'ha combinat amb l'homenatge a la velles, amb els gegants al capdavant, la cobla fent sonar la marxa, l'ofrena de peix a la Verge, les autoritats i un centenar llarg de persones majors de 70 anys acompanyats dels més jovenets de la família, tots ells vigilats de ben a prop per una Verge del Carme que brillava de valent amb el reflex dels potents raigs de sol.

El punt final de la processó per terra era l'eglésia que s'ha omplert de gom a gom per celebrar la missa solemne presidida per la Verge del Carme i oficiada un any més pel Bisbe de Girona Francesc Pardo. Una església engalanada per l'ocasió, enguany amb un toc molt tradicionals i elegant. Després de les lectures, les ofrenes i la missa, la Coral del casal del jubilat ha interpretat tres temes  i a la sortida s'han ballat unes sardanes de vermut.

Acte seguit tothom s'ha desplaçat al restaurant El Molí, amb cotxes particulars o amb el servei del Carrilet,  on s'ha fet el dinar de germanor. Ja amb els postres ha arribat el moment de tallar el pastís, com sempre els escollits ha estat l'home i la dona més grans presents a l'acte. Així Serafina Batalla i Salvio Gispert de 91 anys tots dos han estat el encarregats de fer els honors.

Acte seguit arribaven els parlaments, abans però s'aprofitava per recordar la importància de participar a la comitiva de la Festa del Carme per així fer més lluït el recorregut. El primer en intervenir l'alcalde de l'Escala Víctor Puga, qui destacava la festa tant el seu passat, com el seu present i el seu futur.

Qui també parlava era el president del Casal del Jubilat Ramon Ministral qui només desitjava la continuïtat d'aquesta festa.

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo destacava la voluntat de treball de la gent i la feina dels pescadors escalencs.

Finalment la patrona major de la confraria Roser Güell prenia la paraula.

L'entrega de les fotografies de record i del regal, enguany un ventall amb el dibuix de la catifa de l'any 2018 han tancat la festa.Des de la comissió del Carme s'està satisfet per com ha anat tot però es voldria millorar la participació a la processó terrestre.La festa s'ha tancat amb una sessió de sardanes de tarda i amb ball de nit a la platja.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar