Publicitat
Publicitat

Les nits de Bacus

Empúries estrena divendres l'itinerari dramatitzat "Les nits de Bacus". Se'n faran tres sessions al llarg de l'estiu i en ell s'hi ressegueix el culte a Bacus i les tradicions vinculades al vi, al teatre i la disbauxa.



Una dona d'alta societat romana es deixa atraure per costat irracional de la passió, que simbolitza el deu del vi i la disbauxa, Bacus. Amb aquesta escena s'obre l'últim itinerari dramatitzat que estrena el MAC Empúries aquest divendres: Les nits de Bacus. Vinculat a l'exposició dedicada al déu del vi, aquest itinerari transcorrer per diferents indrets del jaciment d'Empúries per descobrir el cicle mitològic i el culte a Bacus, les seves tradicions vinculades al vi, al teatre i a la disbauxa.El paper de Numèria, aquesta dona d'alta societat, és interpretat per Ester Espigulé.

El déu solia anar acompanyat d’un nombrós seguici, format per un grup heterogeni de personatges com ara mènades, bacants i faunes. Formaven una processó festiva i desenfrenada, on la música i la dansa tenien un paper protagonista. Un d'aquests era el deu Pan, interpretat per un altre dels habituals en les visites guiades d'Empúries, Jaume Prat.

Ester Espigulé i Jaume Prat son, a més d'intèrprets, els guionistes d'aquesta visita, on es fa referència a les festes conegudes com a bacanals. Unes festes que se celebraven de nit i en secret, festes pensades per a iniciats i on s'imitava el seguici de Bacus. Introduides a Roma cap al 200aC van ser prohibides l'any 186aC perquè s'estaven convertint en una amenaça per a l'ordre social. La visita d'aquests estiu és pensada per a un públic adult i aquest estiu se'n faran només tres sessions, totes a les vuit del vespre. Serà aquest divendres 12 de juliol, el dissabte 17 d'agost i el dimarts 10 de setembre. El personatge principal, el del déu Bacus és interpretat per Jordi Coromina.

Els assistents, com no podria ser d'altra manera, tractant-se del déu del vi, se'ls ofereix una copa de vi, per entrar en situació. L'aforament és limitat i és imprescindible fer reserva prèvia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar