Publicitat
Publicitat

Una modificació de crèdit punt important al Ple Municipal de Juliol

La modificació de crèdit als pressupostos municipals, d'un total de més de 860 mil euros, punt central del primer ple ordinari del mandant 2019-2023. La sessió va ser seguida per un nombrós públic amb pancartes contra l'enderroc de l'edifici del passeig Lluís Albert.

El ple ordinari d'aquest dilluns marca l'inici de la tasca política a l'Ajuntament de l'Escala.Una modificació de crèdit per valor de més de 865 mil euros n'ha estat el punt central i que més debat va general.El gruix principal de la modificació implica el pressupost municipal amb suplements de crèdit per valor de 250 mil euros en obres al clavegueram i 175 mil euros per al projecte de nova biblioteca a Can Masset. També incorpora 129 mil euros per liquidacions d'obres d'urbanització de vials i 129 mil més per a projectes de planificació i treballs tècnics.Des d'ERC, per exemple, els seus tres regidors es van abstenir de la modificació de l'Ajuntament, per discrepàncies amb el projecte de nova biblioteca. 

En contra van votar-hi els regidors de Gent de l'Escala i d'En Comú l'Escala. Gent de l'Escala va posar entre els seus arguments en la quantia de la modificació i en  la retallada de la partida per a la promoció de l'estalvi energètic. En Comú es va fixar especialment en el que considera una mala planificació econòmica.

Des de l'equip de govern es defensaven totes aquestes modificacions del pressupost municipal.Aquesta era la gran. Als pressupostos de patronats, 1000 euros al patronat de l'IME, 10 mil al de l'ADET i 5400 al de Mitjans de Comunicació.Aquí En Comú l'Escala lamentava la disminució de la partida prevista per fer arxiu audiovisual, entenent que forma part del patrimoni municipal i que no es pot perdre.En el ple també s'han aprovat  les dues festes locals per a l'any vinent, 2020. Seran el dia del Carme, 16 de juliol; i el de la festa major, Santa Màxima, 2 de setembre. 

La sessió plenària també ha aprovat l'expedient d'investigació d'ofici del camí ubicat al Mas Torreportes, a la zona de Les Corts, on la construcció d'una nova tanca hauria afectat el camí per aquella finca. Tots els regidors van votar-hi a favor, excepte el d'En Comú, que ho va fer en contra. 

Per unanimitat es va aprovar la creació de dues noves comissions informatives. Una, la desenvolupament econòmic, cultural i turístic, coordinada per la regidora Marta Rodeja, i l'altra la de territori i sostenibilitat, coordinada per Josep Bofill. Seran de caràcter permanent i es reuniran cada dos mesos.

Finalment, a precs i preguntes, es va generar un intens debat entorn la proliferació de patinets elèctrics i la manca de normativa per al seu ús, un tema que va treure ERC.El govern va respondre que l'Ajuntament no és qui ha de normativitzar al respecte i que cal estar amatent al que reguli l'estat.Va ser un ple seguit per un nombrós públic, que va expressar el malestar de part de la ciutadania per l'enderroc i posterior construcció de pisos en una finca del passeig Lluís Albert. 

Pancartes en contra de l'especulació signades per la CUP es van desplegar a la sala de plens i, a la sortida, també a la plaça de l'Ajuntament. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar