Publicitat
Publicitat

Lectura dramatitzada d'Antígona a Empúries

Centenars d'assistents a la lectura dramatitzada del clàssic Antígona, a Empúries. Va ser protagonitzada per l'actriu Laia Marull. Es va fer coincidir amb la presentació de la nova col·lecció "Bernat Metge essencial" amb els millors clàssics grecs i llatins traduïts al català.



L'actriu Laia Marull va encarnar-se dissabte en la pell d'Antígona, el clàssic de Sòfocles, tragèdia en la qual xoquen el poder polític, la família i la consciència individual. El tradicional acte poètic-musical de cada estiu a Empúries en el qual Marull va ser acompanyada en la lectura dramatitzada dels actors Jordi Massoni en el paper de Creont, rei de Tebes i Moha Ayaou, en el paper de corifeu. La música en directe la hi posava Maria Lluïsa Ibáñez, a l'arpa.A Antígona, els germans Etèoles i Polinices s'han mort un a l'altre en ple enfrontament per posseir el poder a la ciutat de Tebes. El nou rei, Creont, ha prohibit enterrar el cadàver de Polinices, el que havia atacat la ciutat des de fora. Antígona, la germana dels difunts, protagonista principal de la tragèdia, viu la solitud d'un decret injust.

L'acte es vinculava enguany a la presentació de la col·lecció de llibre "Bernat Metge Essencial" un recull dels deu títols més importants de la literatura clàssica grega i llatina. Aquesta selecció neix de la col·lecció Bernat Metge, nascuda l'any 1923. La col·lecció és promoguda ara per la Casa dels Clàssics, el president de la qual va presentar l'acte de dissabte a Empúries. Una presentació en la qual reivindicava la importància d'aquesta col·lecció per a la literatura catalana.

La lectura dramatitzada d'Antígona es va fer als jardins de just al darrera de l'esplanada dels temples, a Empúries. L'accés era gratuït i l'assistència va ser de centenars de persones.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar