Publicitat
Publicitat

Nova guia per conèixer punts d'interès submarins

L'Escala edita una guia amb quatre itineraris per conèixer punts d'interès submarins. S'ha fet en quatre idiomes i es pot trobar a les oficines de turisme.

L'agència de desenvolupament econòmic i turístic de l'Escala, en col·laboració amb l'àrea de medi ambient de l'ajuntament ha editat una guia d'itineraris submarins amb què es vol donar a conèixer diferents punts d'interès sota les aigües del Mar d'Empúries. Una nova proposta, per oferir els encants naturals de la vila i així com d'ampliar l'oferta ludicoesportiva. 

  

 En aquesta primera edició, s'han inclòs un total de quatre itineraris al voltant del Moll Grec d'Empúries, Illa Mateua, Mar d'en Manassa i Cala Montgó. L'objectiu es anar ampliant la guia en pròximes edicions, per tal que el visitant conegui els atractius del municipi des de totes les vessants possibles. Per això la guia s'ha editat en diferents idiomes.

 

 La guia recull quines són les principals espècies de fauna i flora que es poden veure en el fons marí, així com atractius com les restes de l'antic port d'Empúries, les restes del vaixell Contentin enfonsat l'any 1963 o els antics norais de pedra on amarraven les barques quan el port era al centre del municipi. La guia està pensada per tal que l'usuari s'informi abans de fer l'activitat, per això la trobaran a totes les oficines de turisme de la vila. Després cada un pot fer l'itinerari escollit pel seu compte. Es recomana fer l'activitat sempre acompanyat i amb una boia de senyalització si se surt de la zona de bany. L'autor de la guia ha estat el biòleg Boris Weitzmann, coordinador del curs per guies submarines del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar