Publicitat
Publicitat

L'Escala aprova el nou cartipàs municipal

S'aprova el cartipàs municipal de l'Escala, que es divideix en quatre grans àrees: desenvolupament econòmic i cultural, territori i sostenibilitat, atenció a les persones i educació, joventut i esports.

L'ajuntament de l'Escala ha aprovat el nou cartipàs municipal que s'ha dividit en quatre gras àrees: desenvolupament econòmic i cultural, territori i sostenibilitat, atenció a les persones i educació, joventut i esports.Per sobre d'aquestes àrees, la d'alcaldia, assumeix hisenda i règim intern.Un dels dos tinents d'alcalde, Josep Bofill, encapçala l'àrea de Territori i Sostenibilitat. Manté Urbanisme, infrastructures i Mobilitat i hi suma Medi Ambient i habitatge. Dins la mateixa àrea, Robert Figueras gestionarà Serveis i Seguretat.L'altra tinent d'alcalde, Marta Rodeja, coordinarà Desenvolupament econòmic i cultural. Ella mateixa serà regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Comerç, Comunicació i Noves Tecnologies. L'acompanyaran Rafel López com a regidor de Promoció i Acció Cultural i Martí Guinart assumeix Patrimoni Històric i Cultural.Al capdavant de l'àrea d'atenció a les persones hi serà Ramona Viella , amb Marc Frigola com a regidor d'Ocupació.Frigola també és regidor de Joventut, dins la quarta àrea.  Aquí Maite Cortés és regidora d'Educació, i Botxi Minic regidor d'Esports i Salut.Des de l'oposició, Etna Estrrems, per Esquerra Republicana explica que troba a faltar regidories com la de la dona o d'igualtat.El ple d'aprovació del cartipàs també ha donat llum verda a les retribucions dels regidors i grups municipals. Una de les novetats  d'aquest legislatura és que els regidors no cobraran un sou fix, sinó que hi haurà variables depenent dels plens o comissions als que assisteixin.La nova organització de la gestió municipal és ben vista per Gent de l'Escala, que veu correcta la distribució d'àrees.Carlà va poder participar del ple a última hora ja que es dubtava de la validesa del jurament que va fer durant la presa de possessió del càrrec.Encara s'ha de definir si va ser legal.

Des de Comuns l'Escala, Albert Pons dubtava sobre quin hauria estat el lloc més adequat per l'àrea d'Urbanisme,Dilluns vinent es celebra un nou ple, ja amb els continguts que donaran el tret de sortida a la legislatura.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar