Publicitat
Publicitat

Aplec dels 50 anys d'aplecs de les ccgi

L'agrupació d'aplecs de les comarques gironines celebra mig segle d'història dissabte a Empúries. L'aplec commemoratiu es farà a la pineda del davant la muralla grega amb participació de cinc cobles. S'espera una afluència que rondarà el miler de persones. 

El mes d'octubre de 1969 es va constituir l'Agrupació d'Aplecs de les comarques gironines, enguany farà cinquanta anys. Per commemorar-ho s'han programat al llarg de tot l'any actes commemoratius. S'ha estrenat la sardana "50 anys d'aplecs gironins" que es programa en tots els aplecs d'aquesta temporada. S'ha previst l'enregistrament d'un doble cd i un llibre commemoratius i s'ha programat un aplec especial. Aquest aplec es celebra aquest dissabte en un lloc emblemàtic com és Empúries, concretament a la pineda que hi ha just al davant de la muralla de l'antiga ciutat grega.

L'aplec commemoratiu seguirà el patró d'un aplec ordinari com el que es fa a cada població. Hi participaran tres cobles al matí (Ciutat de Girona, Rossinyolets i principal de Banyoles) i tres a la tarda (Ciutat de Girona, Principal de l'EScala i Bisbal Jove). Al matí a partir de dos quarts d'onze i a la tarda a partir de dos quarts de cinc.

Per accedir a l'aplec es pot fer a peu a través del passeig d'Empúries, en la mesura que la porta de marina del recinte arqueològic serà oberta. Els qui s'hi acostin en cotxe poden utilitzar els aparcaments de pagament que hi ha més aprop del recinte o els aparcaments gratuïts com el de tocar el Rec del Molí. Autocars i vehicles acreditats de persones amb minusvalidesa, poden aparcar al parking del davant el centre de recepció de visitants.

L'organització espera una afluència important de públic, pels volts d'un miler de persones. De fet, al dinar de germanor ja hi ha més de 300 inscrits.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar