Publicitat
Publicitat

Cap de setmana de commemoració a Víctor Català

Cap de setmana de commemoració del 150 aniversari del naixement de Víctor Català amb moltes activitats programades, la inauguració de l'Espai Víctor Català a l'Alfolí i la visita a l'ermita de Santa Caterina. 

Aquest divendres, dissabte i diumenge coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l'escriptora Víctor Català L'Escala ha organitzat un seguit d'activitats per commemorar l'efemèride. Així mateix està previst inaugurar 3 espais dedicats a l'escriptora, a l'Alfolí, a Cinc Claus i també al Clos del Pastor.

 L'espai Víctor Català a l'Alfolí de la Sal acollirà l'obra artística més representativa de Caterina Albert, les que fan referència a Solitud i al paisatge, en consonància amb l'exposició de la primera planta que explica l'evolució del paisatge de l'Escala. A les vitrines s'exposaran les primeres edicions i traduccions de la seva obra cabdal, així com la rèplica del manuscrit original. Per aquest motiu divendres dia 21 de juny a les set de la tarda a l'Alfolí tindrà lloc la conferència de Marta Pessarrodona, premi d'honor de les lletres catalanes i tot seguit recital de poemes de Víctor Català a càrrec d'Enric Cassasses. El dissabte 22 les activitats continuen a les 11h l'Alfolí acollirà la conferència 'La restauració de les col·leccions de l'Arxiu Històric: Fons Víctor Català i Josep Esquirol a càrrec de Carme Balliu i Jordi Mestre. Tot seguit a les dotze presentacions del facsímil del manuscrit original Solitud amb una tirada limitada de 150 exemplars. Seguidament inauguració de l'Espai Víctor Català i de la nova seu de l'Arxiu Històric amb la presència de la consellera de cultura de la generalitat. Per tancar el cap de setmana el diumenge 23 a les deu del matí està programada la visita a l'ermita de Santa Caterina del Montgrí amb lectura de textos del capítol 'La Pujada'. 

El segon espai dedicat a Víctor Català - Caterina Albert el trobem a Cincclaus, a la capella de Santa Reparada antiga propietat de l'escriptora s'exposaran les fotografies de l'autora i la seva vinculació amb el món rural. Per això el divendres 28 de juny a les set de la tarda l'Alfolí acull la presentació del llibre 'Cincclaus i la capella de Santa Reparada' de la col·lecció Viu el patrimoni de l'Escala. El dissabte 29 a les dotze inauguracions d'aquest segon espai i el diumenge sortida popular per visitar l'ermita de Santa Caterina amb lectura del capítol 'La festa de les roses' de l'obra cabdal de l'escriptora. 

El tercer espai s'inaugurarà l'any 2020, serà el recinte del Clos del Pastor .



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar