Publicitat
Publicitat

Presa de possessió del nou ajuntament

Víctor Puga renova a l'alcaldia de l'Escala amb la garantia que li confereix haver guanyat per majoria absoluta. Obté dotze dels disset vots, els que sumen Candidatura de Progrés i Junts per Catalunya. ERC i Gent de l'Escala voten abstenció. I l'únic regidor de En Comú l'Escala es vota a sí mateix. 



Així jurava el càrrec d'alcalde Víctor Puga en el ple extraordinari celebrat dissabte al migdia a la sala d'actes municipal. Així començava el mandat municipal 2019-2023 que Puga i el seu equip governaran amb majoria absoluta gràcies als deu regidors obtinguts en les últimes eleccions municipals. De fet, en la votació de l'alcalde, el primer fet noticiable va ser que els dos regidors de Junts per Catalunya votessin Víctor Puga. Va ser l'únic grup que ho va fer. En el seu parlament, Robert Bosch va destacar especialment la voluntat de consens i col·laboració amb el govern de Candidatura de Progrés.

Des del principal grup de l'oposició, ERC, la seva portaveu ETna Estrems va llistar els objectius de treballar, avançar, contribuir i proposar.

Un discurs on no va oblidar fer referència al debat nacional, els exiliats i presos.

El diàleg i la voluntat d'entesa va ser el fil conductor del regidor de Gent de l'Escala, Carles Carlà.

Una voluntat d'acord que també va expressar Albert Pons, regidor d'En Comú l'Escala, que recordava com el seu grup torna a tenir representació al consistori, després del divorci amb el regidor anterior, Àngel Rodríguez, que acabà integrant-se a l'últim govern municipal.

Va ser un ple protocolari i vestit de bones intencions. L'alcalde reelegit va obrir el seu discurs dient que serà alcalde de tots els escalencs.

Recollint el desig expressat pels grups minoritaris, va comprometre's a treballar per generar adhesions al projecte.

No va oblidar el debat nacional i va reiterar la seva voluntat de defensar sempre els valors democràtics.

Pel que fa al mandat que s'obre va agrupar en cinc eixos les prioritats del mandat: la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística municipal, la renovació de contractes bàsics com el de subministrament d'aigua potable i el de recollida d'escombraries, el de regeneració d'espais urbanístics, el nou model de promociió turística i el manteniment de l'estat del benestar.I tot plegat, amb un desig, el de prestigiar la política local i la unitat d'acció:

Dos fets especial van trencar la rutina d'un ple protocolari com el d'aquest dissabte. Un, la presa de possessió de Marc Frigola, número onze de la Candidatura de Progrés, que substitueix Araida Vargas que ha renunciat abans de prendre possessió per assumptes personals. Marc Frigola, de 21 anys, serà, a més, el regidor més jove del plenari.L'altre fet especial va ser la fórmula de jurament del càrrec utilitzada per Carles Carlà, no reconeguda pel secretari de la corporació:

El ple extraordinari va ser retransmès en directe per Ràdio l'Escala i es podrà veure íntegre avui també per Canal 10 Empordà. La propera sessió serà la que marcarà el cartipàs, la periodicitat de les sessions i altres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar