Publicitat
Publicitat

La protecció de la pell

Les precaucions que cal prendre per tenir una pell saludable centren la conferència de la Junta Local de Catalunya contra el Càncer celebrada ahir al vespre. Recomanacions, índex de radiacions, filtres solars i precaucions diverses van ser els eixos de l'acte.

Quan s'acosta la temporada d'estiu, època d'insolacions més intenses també és l'època que ens exposem més al sol, ja sigui perquè treballem al carrer o ja sigui perquè anem a parar el sol per poder lluir un bon bronzejat. Però l'exposició als rajos de sol s'ha de fer amb moderació per evitar danys irreparables. És per això que la junta local de Catalunya contra el càncer va programar la xerrada "Com et protegeixes del sol". Van intervenir-hi el farmacèutic Eduard Massagué i la psicòloga de prevenció de l'AECC Montse Salvachua.

La xerrada va tenir un to molt divulgatiu. La primera recomanació a tenir en compte va ser la d'evitar les hores de més insolació i les mesures a prendre perquè aquesta exposició sigui el mínim de perjudicial. Els índexs de radiació ultraviolada es mesuren en onze graus diferents. De l'1 al tres son els que tenen menys incidència. Del quatre al set ja cal prendre alguna prevenció i del vuit en amunt son aquells que s'haurien d'evitar o davant els quals cal prendre màximes precaucions.

En el transcurs de la xerrada es va fer especial incís en el tema de cremes o filtres solars que cal utilitzar. I en la forma d'aplicar-los sobre la pell. Es va puntualitzar la necessitat d'aplicar-los mitja hora abans d'anar a prendre el sol, tornar-los a aplicar després de banys de vint minuts o més o en tot cas dues hores després de cada aplicació.

La gravació íntegra de la conferència s'emetrà properament per Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar