Publicitat
Publicitat

Consells per pervenir l'addicció no tòxiques

La biblioteca va acollir ahir una xerrada conferència, per prevenir l'addició als videojocs i certes conductes de risc. Una activitat organitzada per les ampes escolars de l'escala amb el suport de l'ajuntament de l'Escala.

La Biblioteca va acollir ahir a la tarda, una conferència titulada 'El bon ús dels videojocs' una xerrada pràctica per prevenir l'addició i les conductes de risc davant l'ús de les noves tecnologies digitals per entretenir-nos , per comunicar-nos o per cercar informació. Aquestes eines inclouen tant les tecnologies d'última generació com Internet, telèfon mòbil, tauleta digital com les que ja fa temps que formen part de les nostres vides la televisió, ràdio o ordinador. Actualment tota la societat, petits i grans està enganxada addiccions no tòxiques.

{{ tall -- Mercè Soms Psicòloga especialista en addiccions }}

Soms explicava que el problema més important actualment és que els petits han nascut amb una societat  on les tecnologies de la informació i de la comunicació estan integrades en la vida diària i conceben els dispositius digitals com a eines d'ús habitual. Un fet que els adults els costa més. De fet l'èxit de les sèries de televisió, els programes a la carta o els "influencers" a YouTube han canviat la manera com ens relacionem doncs moltes vegades no cal sortir de casa. Aquest canvi  influeix en el desenvolupament intel·lectual i social d'infants i joves, així com en la seva manera d'aprendre i de percebre el món. Per això són molt importants els pares i els límits. 

El bon ús de les tecnolgies poden aportar molts beneficis als joves en són exemples l'ampliació dels coneixements, les relacions amb  amics d'altre països, informació immediata o nous mètodes d'aprenentatge. Però l'ús d'aquestes tecnologies també pot comportar certs perills. Uns perills que s'accentuen si els pares no acompanyen els infants doncs poden accedir a programes, publicitat, jocs o pàgines web amb continguts "tòxics", o no adequats a la seva edat o maduresa. D'altra banda, si les utilitzen durant molta estona poden crear dependència, fet que els pot portar a deixar de banda altres aficions, a relacionar-se menys o a baixar el rendiment escolar. Durant l'hora llarga de xerrada ahir van intentar torbar formes i consells per prevenir les addiccions juvenils i també els dels adults, deixant un missatge molt clar. Els pares són els models dels seus fills, per tant els primers que han de donar exemple són els adults. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar