Publicitat
Publicitat

Jornades europees d'arqueologia al MAC-Empúries

El Museu d'Empúries se suma a la iniciativa de les Jornades Europees d'arqueologia. Aquest dissabte, portes obertes al jaciment, taller familiar d'arqueologia i visita guiada especial sobre l'estat de les últimes excavacions.

Ja fa uns quants anys que França celebra amb gran èxit les Jornades Nacionals d'Arqueologia liderades per l’ INRAP (l’Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva) amb el suport del Ministeri de Cultura. Enguany aquest esdeveniment de difusió arqueològica amplia horitzons amb la vocació de convertir-se en les Jornades Europees de l’Arqueologia, i el MAC-Empúries s’hi afegeix amb diverses activitats i una jornada de portes obertes que es duran a terme dissabte vinent, 15 de juny.

La jornada de portes obertes abarca de les deu del matí a les vuit del vespre. En aquest horari es podrà visitar lliurement el jaciment, el museu i, d'una a dues també el criptopòrtic de la domus dels mosaics. La jornada de portes obertes inclou també l'accés lliure a les audioguies del jaciment.

Paral·lelament a això, es proposa un taller familiar d'arqueologia. A les onze del matí i amb una durada aproximada d'una hora, és una activitat pensada per a infants a partir de cinc anys, per posar-se a la pell d'autèntics arqueòlegs on, tot excavant, es descobriran peces i objectes d'època grega i romana que ens ajudaran a entendre la història dels antics habitants d'Empúries.

Per a la mateixa jornada de dissabte, s'ha programat "Empúries-work in progress!", una visita guiada al jaciment de la mà d'un dels seus arqueòlegs per tal de conèixer els projectes de recerca arqueològica que s'hi estan desenvolupant. La visita transcorrerà pels espais de la ciutat grega i romana que han estat excavats els darrers anys per posar el visitant al dia sobre els avenços en el coneixement del passat emporità, que gràcies a la recerca i les intervencions arqueològiques recents i encara en curs, foamenten una reconstrucció constant del relat històric. Entre altres punts, es visitaran els magatzems per tal de poder veure alguns dels objectes recuperats en les darreres campanyes arqueològiques.

Per a totes aquestes activitats és imprescindible fer reserva prèvia al correu reservesempuries@gentcat.cat o al telèfon 972.775976



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar