Publicitat
Publicitat

Qualitat de l'aigua de bany a la Platja del Rec de Molí

Les aigües de bany de la Platja del Rec del Molí son excel·lents segons el primer control de juny de l'ACA. L'Ajuntament argumenta que l'informe de la UE fet públic la setmana passada està basat en dades de 2018 i puntualitza que si hi ha algun cas puntual de contaminació en aquest punt és degut als abocaments que es fan des de municipis veïns no connectats a la depuradora.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) certifica que la qualitat de l'aigua de bande les platges del Moll Grec, de les Muscleres, de La Platja, de Riells i de la platja del Rec del Molí tenen una qualitat excel·lent i compleixen amkb els requisits de qualitat de la Directiva europea 2006/7/CE. L'últim informe emès per l'ACA és vàlid per a la primera quinzena d'aquest mes de juny. I a aquest informe es remeten des de l'Ajuntament per replicar la notícia divulgada la setmana passada que apuntava que la Platja del Rec del Molí dins el 0,5% de platges insalubres de tota la península. Es tractava d'un informe emès per l'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA). Per a l'alcalde, Víctor Puga, aquest informe es basa en anàlisis de l'any passat i no son aplicables a aquesta temporada.

Amb tot, si es produeixen episodis de contaminació, l'alcalde intueix que es deu als abocaments d'aigües residuals que municipis veïns encara fan al rec, sense derivar-se cap a la depuradora. Puga afegeix que l'Ajuntament n'ha parlat amb l'ACA, que és l'organisme competent per a evitar aquests abocaments. I ha volgut puntualitzar la total predisposició a resoldre la stiuació. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar