Publicitat
Publicitat

L'institut participa al 3r Concurs Materalia

L'Institut El Pedró de l'Escala ha participat de nou al concurs Trencadís convocat per l'empresa Materàlia. En aquesta tercera edició els escalencs no han pogut guanyar cap dels guardons, que s'han emportat l’Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot i els instituts de  Vilablareix i Celrà.

Els instituts  Illa de Rodes de Roses, el Cendrassos de Figueres i l’INS El Pedró de l’Escala són els tres centres educatius de l'Alt Empordà que han participat en una nova edició del concurs Materàlia de trencadís, la tècnica de construcció utilitzada per Antoni Gaudí durant el modernisme. Hi han participat també escoles del Baix Empordà, el Gironès i la Garrotxa.Els centres que han concursat en aquesta tercera edició des de l’octubre han estat treballant en els seus projectes.

Enguany, l’Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot ha presentat la proposta guanyadora , l’Institut  de Vilablareix ha estat el més creatiu i el de Celrà ha assolit la millor tècnica.Els 200 joves dels 8 centres participants han hagut de revestir una columna de formigó de 2 metres d'alçada per un d'amplada.Els alumnes han defensat a Canet de la Tallada la seva obra davant del jurat i un centenar d’assistents, entre els quals Josep Polanco, director dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat a Girona; Jaume Fontdevila, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i  i Toni Sandoval, tinent d’alcalde de la Tallada d’Empordà.

El jurat que ha valorat les obres presentades ha estat format per l’artista Anna Agustí Hontangas, l’arquitecte tècnic Gaietà Bigarós, i els  escultors  Enric Pladevall,Carla Bossi i Francesc Fusté.

En l’entrega dels guardons, el gerent de Materalia, Albert Ferrer, ha explicat que amb aquests projectes es busca “donar una eina als professors per desenvolupar habilitats dels alumnes com són el treball en equip, l’organització de la feina, la creativitat i aprendre a superar les dificultats amb les que es troben”. 

La representació escalenca parlava del projecte presentat.Tot i que sembla una feina fàcil, assumien que realment costa molt més de l'esperat.

Tan els guanyadors com la resta de participants han rebut els trofeus corresponents, deixant de banda els premis en forma de dotació econòmica, que es lliuraran directament als centres educatius perquè els destinin a la promoció d’activitats didàctiques.Pel que fa a les columnes de formigó, quedaran exposades durant un temps a les instal·lacions de Materalia i, més endavant, decoraran un espai dels centres educatius o bé es col·locaran en algun punt del municipi al qual pertany l’institut.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar