Publicitat
Publicitat

Finalitza el cicle de cinema i literatura

El cicle de cinema i literatura organitzat per llibreria Vitel·la i el restaurant Ultramar, tanca amb la projecció de la pel·lícula 'El fotógrafo de Mauthausen' i el col·loqui a càrrec de la seva directora Mar Targarona, l'escalenca i guanyadora del gaudí Rosa Ros i el productor del film Joaquín Padró.

El cicle de cinema i literatura que s'ha duut a terme aquests últims mesos a l'Escala, finalitzava aquest cap de setmana amb la projecció de la pel·lícula "El fotógrafo de Mauthausen". Una activitat que va comptar amb la presència de la directora Mar Targarona, el productor Joaquín Padró i l'escalenca, guanyadora d'un gaudí i directora artística de la pel·lícula Rosa Ros. De fet a ella li feia especial il·lusió programar la projecció de la pel·lícula a l'Escala.

Recordem que el film s'endinsa en la història real de Francesc Boix, presoner al camp de concentració de Mauthausen. Gràcies al seu treball al laboratori fotogràfic del camp, Boix va aconseguir, amb l'ajuda d'altres presoners espanyols, treure negatius que demostren les barbaritats comeses pels nazis al camp de Mauthausen. El seu testimoni al judici de Nuremberg va ajudar a recopilar les proves per condemnar als alts càrrecs nazis. La pel·lícula està interpretada en els papers principals pels actors Mario Casas i Alain Hernàndez i per l'actriu Macarena Gómez.  Una producció difícil però molt satisfactori. 

Pel cicle de cinema i literatura han passat 'Chico y Rita' film d'animació dirigit per Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando,  també s'ha gaudit del drama romàntic 'Carol' amb Cate Blanchett i Rooney Mara i el llargmetratge de creació lliure 'El Somni' de Franc Aleu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar