Publicitat
Publicitat

Molta participació a la 30ena Trobada de Puntaires

La trobada de puntaires de l'Escala compleix 30 anys amb una edició amb més de 180 participants de més d'una trentena d'agrupacions amb parada al carrer del port. Divendres es va estrenar l'exposició commemorativa a l'Alfolí de la Sal.

El carrer del Port de l'EScala, en el seu tram més proper a La Platja va ser literalment ocupat ahir al matí per les puntaires asssistents a la trobada. Més de 180 puntaires que venien d'una trentena d'agrupacions diferents, sobretot de comarques gironines, però també de l'àmbit barceloní o de la Catalunya del nord. El temps va donar treva, doncs, i després que l'any passat s'hagués de traslladar la trobada a la Sala Polivalent, aquest any sí, es va poder fer al seu lloc natural: a l'aire lliure.

A la trobada, les puntaires treballen amb les seves peces, a banda que poden compartir experiències amb les d'altres poblacions. La mitjana d'edat sol ser bastant elevada, però això no vol dir que no s'hi incorporin també joves amants d'aquest art. Això sí, les típiques puntes al coixí estan essent superades per molts altres treballs.

I és que fer puntes al coixí és una activitat molt recomanada avui en dia per treure's de sobre l'estrés i els maldecaps.

La trobada d'enguany va tenir divendres una prèvia amb la inauguració d'una exposició de puntes a l'Alfolí de la Sal.  Una mostra dels treballs fets durant l'últim any per les puntaries de l'Escala. Un element especial és el quadre de dos metres per dos metres que les puntaires de l'Escala han començat a elaborar en col·laboració amb l'Associació de puntaires de les comarques gironines. D'aquesta associació és precisament el muntatge instal·lat al pati de l'Alfolí. L'exposició, que es podrà veure encara fins el diumenge vinent, es completa amb la projecció del documental "Fil per randa" de l'Ainoa Galí Pascual, a la sala central de l'Alfolí.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar