Publicitat
Publicitat

Vaga de mestres i professors amb poc seguiment a l'Escala

Aquest dijous els mestres i professors de les escoles públiques catalanes han fet vaga. A l'Escala el seguiment ha estat fluix, cinc mestres a l'Escola Empúries, tres a l'Esculapi i 4 a l'Institut el Pedró.

Els mestres i professors de les escoles i instituts públics de tot Catalunya estan cridats a la vaga aquest dijous, una mobilització convocada pels sis sindicats amb representació al sector que reclamen revertir les retallades que consideren que els van imposar de forma extraordinària. També reclamen la millora de les ràtios, la reducció de dues hores als més grans de 55 anys, la conversió dels terços de jornada en mitges jornades, la consolidació del personal interí i la retirada del decret de plantilles. Des de l'anunci de la vaga, els sindicats han negociat amb el Departament de Treball les reclamacions que, en total, sumen 240 MEUR d'inversió pel sector aquest 2019 i que consideren que s'haurien d'aprovar amb un decret llei. El Govern però, s'ha mantingut inflexible amb l'argument que sense pressupostos no es podien assumir els canvis proposats per les organitzacions sindicals. El seguiment en els centres escolars de l'Escala ha estat similar i fluix, ja que han exercit el seu dret a vaga 5 mestres dels més de 40 que treballen a l'Escola Empúries. Pel que fa a l'Esculapi de 21 mestres s'han adherit a la vaga 3 i des de l'institut finalment 4 professors de la cinquantena que treballen el centre.

{{ tall Lilian Xiqués Directora Escola Empúries }}

A l'Escala tal com han explicat els directors dels centres, els serveis mínims a les escoles i institut s'han gestionat perfectament en comptar pràcticament amb tota la plantilla de mestres i professors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar