Publicitat
Publicitat

Lluís Albert, Creu de St Jordi

La Generalitat distingeix l'escalenc Lluís Albert amb la Creu de Sant Jordi per la seva tasca musical. El músic se'n mostra molt orgullós, però no deixa de treballar. I ara està immers en la tasca de catalogació del seu arxiu de partitures que vol cedir a la Diputació de Girona.

Lluís Albert ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi "per la seva valuosa contribució a la cultura musical i literària del país, que s'expressa, entre d'altres, a través d el'estudi, la composició i la divulgació de la sardana i de la música de cobla". Amb 95 anys d'edat, Lluís Albert, suma doncs un dels guardons de més prestigi que pot rebre una persona o institució de Catalunya. Albert s'ha mostrat molt orgullós de rebre aquest guardó sobretot, deia, perquè, ha tingut un recolzament unànim del consistori.

Lluís Albert ha compost al llarg de la seva trajectòria una vuitantena de sardanes, obres corals per a orquestra i banda, peces per a quintet de vent, orquestra de corda, banda i orquestra simfònica, un concert per a tenora i orgue, ha escrit música religiosa, ha harmonitzat ballets per a l'Esbart Català de Dansaires i l'Esbart escalenc i ha fet també adaptacions de música clàssica. Com a musicòleg de la sardana ha escrit nombroses publicacions de teoria sardanista i ha  col·laborat amb els setmanaris Destino i Canigó.El que el fa sentir més orgullós del premi és que sigui un reconeixement per a la seva llarga trajectòria musical, no tant per la tasca de conservació del llegat de la seva tia Caterina Albert - Víctor Català.

La Creu de Sant Jordi 2019 recau enguany en un total de 29 personalitats i 15 entitats.Als seus 95 anys d'edat, Lluís Albert continua actiu com mai. Ara es troba immers en el projecte de catalogació del seu arxiu personal de més de cinc-centes partitures i particel·les d'aproximadament 150 autors diferents per fer-ne donació a la Diputació de Girona. Un arxiu de material acumulat sobretot durant els anys que va dirigir l'Orquestra de Cambra de Girona.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar